Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Alblasserdam schudt  op haar grondvesten

Alblasserdam schudt op haar grondvesten

Het voormalige terrein van Nedstaal in Alblasserdam is sinds januari van dit jaar het podium voor een intensieve sloopoperatie. Lek Sloopwerken BV ontmantelt daar de bebouwing, in opdracht van SVE Group BV. Een titanenklus op maar liefst 800 hectare! Maarten Lek, directeur en eigenaar van Lek Sloopwerken BV, gaat met 10 van zijn medewerkers met groot geschut het beton te lijf.

“We werken er met twee Epiroc HB 7000 en één Epiroc HB 4100 sloophamers, geleverd door Saes International BV uit Weert”, legt Lek uit. “Deze opdracht is de grootste die we tot nu toe mochten uitvoeren en daarom laten we niets aan het toeval over. Niets is veilig voor het sloopgeweld van deze fantastisch goede sloophamers.”

Circulair slopen

De vrijgekomen materialen worden circulair ingezet, vernemen we van Lek. “Uiteraard wordt alle asbest op een verantwoorde manier afgevoerd. De rest wordt hergebruikt, beton gaat naar de shredder om gerecycled te worden, het hout wordt verkocht en het staal wordt deels verkocht en deels gerecycled. De gerecycleerde bouwstoffen worden later weer ingezet voor de ontwikkeling van het nieuwe terrein en de bouw van toekomstige projecten.”

In totaal praten we over 350.000 ton betonpuin dat vrijkomt en deels zal worden hergebruikt. “Dat is duurzaamheid ten top”, vervolgt Lek. “Eén van de redenen dat de opdracht aan ons is gegund, is het feit dat we transparant zijn in onze aanbieding. We hebben laten zien waar het werk zit, waar de kosten zitten en wat de opbrengsten zijn. Met een eerlijke weergave van de gang van zaken kom je het verst.”

Eén telefoontje naar Weert is genoeg om direct extra machines uit voorraad op het werk aangeleverd te krijgen.

 

Vertrouwen is het sleutelwoord

Lek Sloopwerken BV werkt graag in goed partnerschap, zowel met de opdrachtgevers als met de toeleveranciers. “Dat zien we terug in Alblasserdam, waar ons het vertrouwen is geschonken om zonder enige vorm van toezicht te werken”, legt Lek uit. “Zo blijven de kosten beheersbaar en lopen we elkaar niet in de weg.” Datzelfde vertrouwen bestaat er tussen Lek Sloopwerken en Saes International. Lek: “Drie jaar geleden zijn we geswitcht van leverancier en hebben we de weg naar Henk Saes gevonden. Voor ons betekende dat een ommezwaai met veel voordelen. Uiteraard hebben we nu toegang tot de hoogwaardige sloophamers van Epiroc. Voor ons van cruciaal belang, omdat we alleen met de allerbeste merken willen werken. Verder is de service van Saes International voor ons een zeer sterk pluspunt. Leveringen worden snel en goed geregeld en de service en communicatie is voortreffelijk.”

Uitgebreid machinepark

Lek Sloopwerken BV mag zich verheugen in het grootste aantal Epiroc HB 7000 sloophamers in Nederland. Lek somt op: “We hebben drie HB 7000’s, vijf HB 4100’s, een HB 3100, een HB 2000 en een MB 1650. Daarom grijpen we zelden mis en komen we altijd goed beslagen ten ijs. En als we toch iets tekortkomen op een werk? Dan is een telefoontje naar Weert genoeg om direct extra machines uit voorraad op het werk aangeleverd te krijgen. Saes snapt namelijk dat wij niet mogen stilstaan. Dat is echt partnerschap!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.