Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Al ruim 50 jaar koploper. Digitaal en automatisch sonderen
Track-Truck voorzien van nieuwe ST-technologie

Al ruim 50 jaar koploper. Digitaal en automatisch sonderen

“Vanaf dag één hebben we hier onze energie in gestoken. Eerst hebben we machines en dataregistratiesystemen ontwikkeld voor onshore toepassingen. Daarna hebben we grote technologische stappen gezet voor offshore-metingen. In zee verrichten onze klanten metingen tot 4000 meter waterdiepte.”

Inspelen op digitalisering en automatisering

De inzet op onshore- en offshore-activiteiten zorgt ook voor kruisbestuiving. Zo was de Single Twist (ST)-technologie met name ontwikkeld om offshore optimale veiligheid en een verhoging van de productiviteit te creëren. “Later realiseerden we ons dat deze technologie ook geschikt is voor onshore”, vertelt Woollard. “Hier verandert de werkplek van de sondeermeester in een kantooromgeving. Het in- en uitrollen van de sondeerstreng gebeurt namelijk volledig automatisch. De handarbeid in de machine verschuift naar bureaugerelateerde werkzaamheden.”

Automatisch sonderen

Altijd vooruit willen

A.P. van den Berg volgt ook de ontwikkelingen in aandrijftechnieken. Zo ontwikkelde zij voor BAM Infra het eerste hybride sondeervoertuig ter wereld. De elektrische Track-Truck rijdt emissievrij op de rupsen en ook het sonderen gebeurt elektrisch. “Vooruit willen zit in onze wortels”, aldus Woollard. “Het innoveren gebeurt proactief, vaak gevoed door vraagstukken in de markt. Waar nodig werken we samen met andere bedrijven. Hierdoor lopen we al vijftig jaar voorop en ik ben ervan overtuigd dat dat nog lang zo blijft.”

Prefab betonpalen met een vloeiende beweging de grond ingedrukt 

De Pile Pusher Pro is een hydraulische indrukmethode voor prefab betonpalen als alternatief voor heien en in de grond gevormde (boor)palen. De Pile Pusher Pro drukt prefab betonpalen met speels gemak de grond in. Geluidsarm en trillingvrij. De Pile Pusher Pro wordt door A.P. van den Berg in Europa op de markt gebracht. A.P. van den Berg heeft dus naast geavanceerde sondeerapparatuur een nieuwe fundeermachine in huis.

Geluidsarm en trillingvrij funderen met de Pile Pusher Pro

Passend in de hedendaagse omgeving

“Innoveren zit in ons DNA”, vertelt Woollard. “Hydraulisch iets de grond indrukken is voor ons bekend terrein. We waren dan ook erg enthousiast over deze nieuwe funderingsmethode uit Azië, waarvan we de fundeermachine hebben aangepast aan de Europese wet- en regelgeving. Onze expertise ligt tevens op het vlak van technologie voor het verzamelen van bodemgesteldheid. Het was logisch om deze functionaliteit toe te voegen aan de Pile Pusher Pro. Dit maakt deze fundeermachine uniek in de wereld.” 

Zware jongen

Het vraagt wel wat massa om prefab betonpalen eenvoudigweg de grond in te drukken. De Pile Pusher Pro dankt haar ongeëvenaarde kracht aan de grote hoeveelheid staal waarmee zij is opgebouwd. “De Pile Pusher Pro werkt geluidsarm en zonder trillingen. Een ongekend voordeel in stedelijke en kwetsbare gebieden.” Met de Pile Pusher Pro bepaalt A.P. van den Berg een nieuwe standaard op het gebied van funderen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.