Platform over civiele techniek & infrastructuur
Al bijna een eeuw een geheid begrip
Het machinepark van Hei- en Waterwerken H. van Dieren is veelomvattend.

Al bijna een eeuw een geheid begrip

Al eeuwen wordt er in Nederland geheid om gebouwen en infrastructurele kunstwerken een stabiele basis te geven. Het aanbrengen van prefab betonpalen en stalen buispalen is een bijzonder specialisme en vraagt om vakmanschap. Hei- en Waterwerken H. van Dieren verstaat dat vakmanschap al meer dan negentig (!) jaar. Het familiebedrijf levert een bijdrage aan de meest uiteenlopende projecten en kan ook op locaties met ruimtebeperkingen goed uit de voeten.

Hei- en Waterwerken H. van Dieren is een hecht familiebedrijf met inmiddels alweer de derde generatie aan het roer. “Heien is onze core business. Door de jaren heen zijn wij uitgegroeid tot een betrouwbare partner in de funderingsbranche. Of het nu gaat om het heien van vele duizenden palen met meerdere machines tegelijkertijd of het heien in een krappe omgeving met bijvoorbeeld een hoogtebeperking, wij gaan geen uitdaging uit de weg. De grote kracht zit hem in de flexibiliteit die we bieden. We staan altijd klaar voor onze klanten en staan garant voor een kwalitatief hoogwaardig eindresultaat.”

Breed machinepark

Het machinepark van Hei- en Waterwerken H. van Dieren is veelomvattend. “Voor de traditionele hei-opdrachten beschikken we over heistellingen variërend van een 3-tons tot 9-tons heiblok die we met eigen diepladers verplaatsen. We zijn dus niet afhankelijk van derden en volledig zelfvoorzienend. In situaties waar het niet mogelijk of wenselijk is om met een zware machine te komen voorrijden, kunnen we met één van onze mini-heistellingen uit de voeten. Het brede machinepark maakt dat we voor vrijwel elk funderingsvraagstuk in de heiwereld een oplossing kunnen voorzien. Daarnaast beschikken we over een kraker om betonnen heipalen na het aanbrengen te snellen. Een klus die zorgvuldig uitgevoerd moet worden zodat de wapening van de heipaal een solide geheel kan vormen met de bewapening van de fundering.”

Over een periode van enkele jaren werkt Hei- en Waterwerken H. van Dieren gefaseerd aan de fundaties van verschillende portalen bestaande uit palen 32/32 tot en met 40/40 rond de Ring van Groningen.

Groene toekomst

In ruim negentig jaar heeft Hei- en Waterwerken H. van Dieren een enorm portfolio opgebouwd. Een mooi voorbeeld is de geheide fundatie bestaande uit ruim 10.000 betonpalen voor een groot zonnepark dat bijna 16.000 huishoudens voorziet van stroom. De koppen van de palen onderling mochten niet meer dan 5 centimeter afwijken en dat terwijl de palen 4 meter boven het maaiveld uitsteken. Over vakmanschap gesproken, het is een vereiste voor een project rond de Ring van Groningen. Over een periode van enkele jaren werkt Hei- en Waterwerken H. van Dieren gefaseerd aan de fundaties van verschillende portalen bestaande uit palen 32/32 tot en met 40/40. Bijna alle werkzaamheden vinden in de avond en nacht plaats tijdens wegafzettingen. “Ook hier kunnen we als familiebedrijf flexibel op inspringen.”

Of het nu gaat om het heien van fundaties met duizenden palen voor grote infrastructurele werken en enorme bedrijfspanden of een klein project met slechte enkele palen, bij Hei- en Waterwerken H. van Dieren ben je aan het juiste adres. En gegarandeerd van de hoogste kwaliteit.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.