Platform over civiele techniek & infrastructuur
Jaarboek

Al 20 jaar regisseur van carrières

De-cirkel-is-gemaakt—vanuit-ons-1e-pand-uitzicht-op-ons-nieuw
De cirkel is rond: vanuit ons eerste pand uitzicht op ons nieuwe onderkomen.

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Abilitec

10 januari 2023 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Abilitec viert feest! De HR-partner voor de techniek zorgt al 20 jaar voor de juiste match tussen technisch professionals en het bedrijfsleven. Oprichter Peter Gerlach blikt kort terug op de laatste twee decennia en heeft een duidelijke visie over de toekomst van Abilitec als regisseur van carrières. 

In de laatste 20 jaar is er ontzettend veel gebeurd in ons vak, en vooral in de wereld om ons heen, begint Gerlach. “Ondanks de verschillende crises zijn we erin geslaagd om ons mooie bedrijf in de lucht te houden en ons steeds weer aan te passen aan de nieuwe werkelijkheid. Met corona als absoluut ‘hoogtepunt’. Het heeft voor een enorme draai gezorgd in onze dienstverlening en vooral in de manier waarop we zakendoen. We zijn anno 2022 vooral gefocust op het leggen van connecties tussen professionals enerzijds en het bedrijfsleven anderzijds. Zie ons als de spin in het web die de arbeidsmarkt aan elkaar knoopt met de juiste mensen.”

Mensenbedrijf

Medewerkers gemotiveerd houden en daarmee klanten ontzorgen, dat is waar Abilitec voor staat. “We zijn een echt ‘mensenbedrijf’ met oog voor de ontwikkeling van ‘onze’ mensen”, stelt Gerlach. Zijn collega Niels Uit de Bulten vult aan: “Dat zorgt ervoor dat we zelfs in een krappe arbeidsmarkt de juiste mensen aan ons weten te binden, stuk voor stuk professionals met veel ervaring. Ons streven is dan ook niet om het grootste bureau van Nederland te worden, maar wel het beste in kwaliteit.” 

Waar het in 2002 allemaal begon.

Duurzame bedrijfscultuur

Met het oog op de toekomst en het feit dat thuiswerken en wisselende arbeidstijden inmiddels heel gebruikelijk zijn, is Abilitec verhuisd naar een modern en duurzaam kantoorpand. “We houden voortaan kantoor in Zwijndrecht. Het is efficiënter, beter bereikbaar en vlak bij het NS-station (duurzaam). Daardoor blijven we lekker wendbaar. En dat is nodig, gezien de veranderlijke omgeving waarin we opereren.” Gerlach doelt op de plannen van de overheid waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen uitzenden en detacheren. “Onbegrijpelijk” vindt hij. “Samen met de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) werken we aan een oplossing. Los van welke kant het opgaat, we zijn voortaan zo georganiseerd en wendbaar dat onze opdrachtgevers eventuele gevolgen niet voelen.”

De juiste balans

Gerlach ziet Abilitec veel meer als een netwerkorganisatie dan sec een detacheringsbureau. “Veel professionals die jaren geleden de overstap hebben gemaakt naar het bedrijfsleven en nu weer toe zijn aan een nieuwe uitdaging, geven ons een belletje. In het verleden werd het niet geaccepteerd als iemand in 20 jaar tijd zes werkgevers heeft gehad, anno 2022 is dat heel normaal. Men wil niet meer afhankelijk zijn van de baas, maar zelf de regie hebben over tijd en geluk. Dat is de mindset van de huidige generatie. En daar proberen wij als regisseur van carrières continu de balans in te vinden, zowel voor onze professionals als voor onze opdrachtgevers.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht