Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Agealube smeert met kennis van specialist

Agealube smeert met kennis van specialist

Ernst van Gelder is mede-eigenaar van GVG Oliehandel uit Nijmegen. We kennen het familiebedrijf als onafhankelijk Benelux-importeur van Aspen. Daarnaast is het internationaal actief met de eigen merken Fillpartner, Ecomaxx, Firelux en Agealube.

Over die laatste spreken we met Ernst, want Agealube heeft een belangrijke focus: smeermiddelen. Vandaag de dag kan geen (land)bouw- of grondverzetmachine meer zonder, maar de juiste kennis ontbreekt vaak. Tegenwoordig hebben (land)bouw- en grondverzetmachines complexe en hypermoderne, maar daardoor ook enigszins gevoelige systemen. Kortom, de juiste smering is cruciaal.

Dit soort materieel met vele penbusverbindingen moet vaak onder zware omstandigheden presteren. Kennis over wat machines van dit kaliber nodig hebben is cruciaal voor de levensduur én de prestaties die ze leveren. Aangezien het vervangen van dergelijke machines een kostbare aangelegenheid is, blijft investeren in goede producten noodzakelijk.

Ernst van Gelder: “Doordat we zelf producten ontwikkelen of optimaliseren wordt er ‘in huis’ een oplossing gezocht voor een probleem van de klant.”

Smering wordt belangrijker

Als algemeen smeerexpert weet Agealube juist in specifieke niches vaak precies welke oliën en vetten nodig zijn. Om die reden wordt een compleet assortiment aangeboden; zo is alles in één keer geregeld. Steeds vaker gaat het daarbij ook om producten die ecologisch verantwoord zijn, zonder in te leveren op de technische kwaliteiten. Nu er steeds meer elektrisch aangedreven machines op de markt komen, zijn ook daarvoor toegespitste smeermiddelen nodig. “Goed advies over de juiste smering – methodes en producten – wordt van steeds groter belang”, zo voorziet Ernst. Agealube is er klaar voor.

Luisteren naar probleem

Bij veel bedrijven worden kant-en-klare smeeroplossingen aangeboden. Bij Agealube werkt dat anders. De experts luisteren naar het probleem van de klant en gaan vervolgens op zoek naar dé oplossing hiervoor. Geen standaard vet of olie dus, maar een product dat alle problemen oplost, zo stelt Ernst. “Een goed voorbeeld is een klant die naar ons toe kwam omdat er problemen waren met de smering van zwaar belaste lagers in natte en corrosieve omgevingen. Wij hebben met deze klant gekeken naar de gehele situatie en speciaal hiervoor Agealube Calia Extreme ontwikkeld.”

Dit is een smeervet op basis van een uitgebalanceerde combinatie van hoogwaardige olie, een nieuw type verdikker en een geraffineerde mix van additieven. Dit smeervet heeft een uitstekende hechting en is goed bestand tegen de inwerking van (zout)water. Het biedt daardoor bescherming tegen corrosie en slijtage en is tevens goed bestand tegen extreme druk. Hierdoor is het de perfecte oplossing voor deze specifieke klant.

Moderne machines hebben dikwijls complexe en daardoor ook enig

Agealube Calia Extreme

Calia Extreme is natuurlijk ook prima inzetbaar voor vele andere toepassingen. Doordat het gemakkelijk verpompbaar is in de meeste moderne centrale smeersystemen, is het volgens Ernst ook goed inzetbaar als universeel smeervet voor grondverzet- en bouwmaterieel én prima geschikt voor industriële toepassingen waarbij het uitspoelen door (zout) water een probleem vormt.

Kennis in huis

Dat Agealube zo goed kan inspelen op de wensen van een specifieke klant komt doordat de ingenieurs producten zelf ontwikkelen of optimaliseren. Dit zorgt ervoor dat er ‘in huis’ een oplossing gezocht wordt voor het specifieke probleem van de klant. Niet alleen standaard vet dus, maar ook oplossingen op maat. Het onderwerp smeermiddelen is een ‘niche’, zoals Ernst dat omschrijft, het adviseren van het juiste smeervet is echt een vak apart geworden. Een vak waarin ze bij Agealube inmiddels zeer bedreven zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.