Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Afstandsbediening maakt rioolreiniging veiliger

Afstandsbediening maakt rioolreiniging veiliger

Slimme oplossing voor de reinigingsbranche

De hogedruk rioolreinigers en rioolontstoppingsmachines van ROM zijn uitgerust met afstands-bedieningen van Tele Radio BV. Dat maakt het werken veiliger én efficiënter. Draadloze afstandsbediening brengt echter meer voordelen met zich mee.

De industriële afstandsbedieningen van Tele Radio zijn er zonder gecertificeerde stopknop en mét gecertificeerde stopknop.

ROM produceert en levert reinigingsmaterieel voor de professionele reinigingsbranche en overheidssector. Het bedrijf is wereldwijd actief en continu bezig met het ontwikkelen van slimme oplossingen voor de riool- en mobiele toiletservice-industrie. Rioolreiniging moet niet alleen efficiënt gebeuren, maar ook veilig zijn voor degene die met de apparatuur werkt. Daar heeft Tele Radio een geschikte oplossing voor: draadloze afstandsbedieningen. In feite slechts een klein onderdeel, maar wel eentje met een groot voordeel voor de klanten van ROM. Want het vermindert de kans op letsel en maakt dus het werk een stuk veiliger. Een rioolontstoppingsmachine of hogedruk rioolreiniger op afstand bedienen, bespaart tevens tijd en mankracht. Bovendien bespaart het water en daarmee wordt onnodig wateroverlast voorkomen.

De industriële afstandsbedieningen van Tele Radio zijn er met of zonder gecertificeerde stopknop. Afhankelijk van het veiligheidsrisico voor de gebruiker kan een keuze worden gemaakt. Systemen met een beschermingsniveau tot IP67 zijn beschermd tegen stof, water en vallen. De onafhankelijk gecertificeerde Tele Radio systemen hebben certificeringen van PLd/CAT3 tot PLe/CAT3 en SIL3. Dit in combinatie met de voordelen maakt de radiografische afstandsbediening van Tele Radio een onmisbare tool voor de rioolspecialist. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.