Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmateriaal & bouwmachines
Advies- en ingenieursbureau van de toekomst

Advies- en ingenieursbureau van de toekomst

De naam INNOCY is relatief nieuw. Toch heeft het advies- en ingenieursbureau een schat aan ervaring. Het bedrijf is onderdeel van ICT Group en ontstaan door de samenvoeging van NedMobiel en Proficium. Ondernemingen met veel ervaring op infragebied. In januari wordt INNOCY verder uitgebreid met de overname van Strypes Nederland. Jos Blejie, CEO van ICT Group: “Door het samenbrengen van de expertise van deze drie bedrijven vormt INNOCY hét advies- en ingenieurs-bureau van de toekomst. INNOCY is in haar aanpak van het volledige V-model al een sterke speler in de infra branche. Met de aanvulling van Strypes NL heeft INNOCY haar marktpositie op het gebied van techniek en (industriële) automatisering binnen de Infra én daarbuiten weten aan te vullen.”

“Wij werkten al samen met Strypes, zoals bij de Zeedoksluis Den Helder en de Gaasperdammertunnel in Amsterdam. Strypes voegt extra expertise toe in de plan-, ontwerp- en testfase. Samen versterken we onze marktpositie, als innovatief, veelzijdig en flexibel advies- en ingenieursbureau.” Directeur INNOCY Bram ten Klei: “Wij zien dat tijden veranderen, er is een groot tekort aan ingenieurs en dat zal alleen maar oplopen. Dit willen we deels oplossen door het aantrekken van nieuwe medewerkers, maar hierin speelt technologie ook een heel belangrijke rol.”

Betrokken bij gehele levenscyclus

INNOCY richt zich op vijf domeinen: asset management, projectmanagement, veiligheid, data en informatie en techniek en automatisering. Ten Klei: “Met diensten op het gebied van deze domeinen omvatten we de gehele levenscyclus van complexe rail-, weg- en waterinfrastructuur. Van de planfase, tot de uitvoering, het onderhoud en uiteindelijk de sloopfase. Met onze technologische achtergrond willen wij alles net een beetje slimmer maken.” 

Ten Klei zegt dat het doel altijd is om meerwaarde te leveren waar de klant ook echt iets aan heeft. “We schakelen steeds meer over op turn-key opdrachten. Zoals bij de uitbreiding van de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht.” Voor een vaste prijs ondersteunt INNOCY klanten in de hele asset management organisatie. “We zijn vanaf het begin betrokken bij verschillende aspecten van de bieding. We hebben het risicoprofiel in kaart gebracht en een optimum gevonden tussen de risico’s, prestaties en kosten en baten tijdens het project en tijdens de onderhoudsperiode die daarna volgt. We maken niet alleen het plan, maar leveren tijdens de gehele contractperiode de juiste mensen, van assetmanager tot storingscoördinatoren.”

Een partner met verantwoordelijkheid

INNOCY wil bewust een deel van het risico en de verantwoording voor een project op zich nemen. “We willen geen uren in rekening brengen, maar een partner zijn die een opdracht aanneemt en hier de verantwoordelijkheid voor neemt.” Dat geldt dus ook voor de onderhoudsfase. Zo heeft INNOCY in een tunnel voor een systeem gezorgd dat vroegtijdig waarschuwt voor veiligheidsrisico’s. “Slimme technologie helpt om onze dienstverlening te verbeteren.” Deze technologie zet INNOCY ook intern in. Ten Klei: “We werken aan het borgen van onze kennis- en ervaringen met technologische oplossingen. Dankzij de ontwikkelkracht van de ICT Group streven we ernaar om 80% van de werkzaamheden te automatiseren. Ingenieurs kunnen zich dan richten op 20% van het interessante en creatieve deel van de werkzaamheden.” Zo blijven wij voor onze medewerkers een aantrekkelijke werkgever en voor onze klanten een echte Lifecycle Master.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.