Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
ACO geeft afwateringsystemen een eigen gezicht
Unieke ACO Freestyle roostergoot van gietijzer

ACO geeft afwateringsystemen een eigen gezicht

Lijnafwatering is dé corebusiness van ACO wereldwijd. Meer dan een halve eeuw zijn wij koploper op dit specifieke gebied van afwateringstechniek. Ondanks de schijnbare eenvoud van het product blijft innovatie onze grootste kracht. De laatste jaren heeft de toepassing van sleufgoten en speciale design roosters een hoge vlucht genomen. 

Urban Design

Waar traditionele roostergoten niet altijd aansluiten bij de beoogde uitstraling van een project, zorgen sleufgoten of roosters met een bijzonder ontwerp juist voor een duidelijke signatuur. De praktische must van afwatering verandert daarmee in Urban Design en draagt bij aan de eigen identiteit van een project. 

ACO SquareLine sleufgoot uit RVS bij station Arnhem

Alles onder één dak

Urban Design goten nemen een prominente plek in ons lijnafwateringsprogramma. Een dermate belangrijke plek zelfs dat een productspecialist en tekenaars zich ontfermen over deze tailor made oplossingen. Jouw idee is de basis voor ons werk. Hiermee gaan wij aan de slag. Aan alles wordt gedacht, tot in het kleinste detail. Omdat wij beschikken over een goede materiaalkennis en weten wat technisch wel en niet kan, komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. In tegendeel! Door een complete begeleiding van uw project, van begin tot eind, bent u zeker van het eindresultaat! Wij leveren u een ‘maatpak’ van alleen de beste kwaliteit. Daar staan wij voor!

Freestylen met ACO!

Met de Freestyle rooster bieden wij je de unieke mogelijkheid om het zichtbare oppervlak van een gietijzeren rooster vrij te ontwerpen. Jij ontwerpt – wij zorgen voor de details! Op een eenvoudige manier kunnen fantasierijke ontwerpschetsen worden gerealiseerd. Het enige wat je nodig hebt is een idee. Wij kunnen de roosters naar wens leveren, bijvoorbeeld met een stroeve oppervlaktestructuur en sleufbreedtes van slechts 8 mm. Dus ook de veiligheid wordt niet verwaarloosd!

ACO Freestyle “Harmony” in centrum Assen

Kostenbesparing met de ACO PowerDrain-I Sealin

Onder de Freestyle roosters, maar ook onze sleufgoten passen wij steeds vaker de (r)evolutionaire polymeerbetonnen PowerDrain-I Sealin goot toe. Deze vodoet ruimschoots aan de waterdichtsheidseisen van EN1433 en BRL5211 (KOMO). Op een voldoende draagkrachtige ondergrond is geen betonommanteling nodig, zodat het verwerken van deze lijngoot een grote tijdbesparing oplevert tijdens de bouwfase. Maar er is meer. Want dankzij de EPDM-afdichting van de Sealin kan zand en water niet meer tussen de gootelementen doorsijpelen en wordt schade aan constructies en vervuiling van het grondwater voorkomen. Bovendien is het afkitten van de elementen onderling niet meer nodig dankzij deze Sealin-technologie. Ook dat bespaart tijd en dus geld tijdens de bouwfase.

#askACO

Wij stellen onze kennis graag ter beschikking, zodat er betere doordachte en uitvoerbare oplossingen komen die sneller te verwerken zijn. “askACO” noemen we dat. Van deze ‘way of working’ mogen ontwerpers, aannemers en opdrachtgevers kostenloos gebruik maken. ACO zorgt voor de afwateringsexpertise en jij houdt de eindregie. Dus heb je een vraag over het monitoren, opvangen, reinigen, vasthouden en afvoeren van water? #askACO.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.