Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
ACO AdBlue-Protector voorkomt calamiteiten

ACO AdBlue-Protector voorkomt calamiteiten

Steeds meer tankstations verkopen AdBlue® om de uitstoot van dieselmotoren minder schadelijk te maken. Volgens de vervoerswetgeving (ADR) is AdBlue een bodembedreigende stof, waarvoor bodembeschermende voorzieningen noodzakelijk zijn. Om te voorkomen dat een te grote hoeveelheid AdBlue in rioolsystemen of oppervlaktewater terechtkomt, heeft ACO de AdBlue-Protector ontwikkeld. Deze is binnenkort te zien op de Tankstation Vakbeurs op 6 en 7 november.

Tankstations hebben vaak een bovengrondse opslagtank voor AdBlue®, een additief dat de uitstoot van uitlaatgassen van dieselmotoren minder schadelijk maakt. Door de bovengrondse opslag bestaat er een reële kans op calamiteiten. Denk aan een vrachtwagen die de AdBlue opslagtank beschadigt, waardoor er ineens een grote hoeveelheid AdBlue wordt geloosd op het rioleringssysteem of oppervlaktewater.

Beschermt het milieu

Omdat AdBlue zich goed laat oplossen in water is afscheiden niet eenvoudig. De ACO AdBlue-Protector werkt op basis van soortelijk gewicht, want AdBlue is zwaarder dan water. Bij een te hoge concentratie van AdBlue (vanaf 15%) in het water, sluit de AdBlue-Protector de afvoer af. Door een stijging van het water in het afvoersysteem treed het hoogwateralarm in werking. De AdBlue-Protector is zo ontworpen dat bij de inbouw kan worden gekozen of het mengsel bij een calamiteit moet worden geloosd op het riool, in de buffertank of op de vloerstofdichte vloer blijft staan. Zo wordt voorkomen dat deze bodembedreigende vloeistof in het milieu terechtkomt.

Uitstekend inspecteren en reinigen

In bestaande situaties kan de ACO AdBlue-Protector (in de plaats van de huidige monsternamevoorziening) eenvoudig geplaatst worden achter de olie- en benzineafscheider en dienen als controleput. De AdBlue-Protector is leverbaar voor een hoge en lage aansluitdiepte (60 en 120 cm) en wordt ondergronds geplaatst. De ACO AdBlue-Protector is vervaardigd van PE en heeft een gietijzeren afdekking en een betonnen lastverdeelplaat. Deze materialen zijn bestand tegen verschillende stoffen die bij een tankstation verwacht kunnen worden. Een toegangsschacht met een diameter van 600 mm maakt het mogelijk om inspecties en reinigingen goed uit te voeren. De AdBlue-Protector is geschikt voor verkeer met een belastingsklasse tot en met D400.

Samenwerking Antea Group en ACO

De Tankstation Vakbeurs vindt op 6 en 7 november plaats in de Expo Houten. ACO is te vinden in de stand van de Antea Group, specialist op het gebied van het aanleggen en onderhoud van tankstations inclusief de riolering. De Antea Group werd door een grote oliemaatschappij benaderd voor een AdBlue® calamiteitenvoorziening. Vervolgens zocht Antea Group samenwerking met ACO, gezien haar expertise op het gebied van de opvang en behandeling van vervuild water en omdat ACO een gerenommeerde partij is in olie- en benzine-afscheiders.

Over ACO

De ACO-groep is wereldwijd marktleider op het gebied van watermanagement. Dankzij haar jarenlange kennis en ervaring weet ACO hoe belangrijk water is voor mens en natuur. Collect, clean, hold en release zijn belangrijke thema’s bij ACO. Aan deze thema’s hebben zij diverse oplossingen verbonden voor het opvangen, behandelen, bergen en afvoeren van (regen)water. Met deze oplossingen zorgt ACO ervoor dat mensen en natuur optimaal gebruik maken van water.

Als producent en ontwikkelaar van innovatieve en duurzame afwateringsproducten en –systemen biedt ACO oplossingen voor consumenten en professionals in de civiele-, installatie- en bouwtechniek. Dankzij haar jarenlange kennis en ervaring adviseren zij ontwerpers, aannemers, installateurs en opdrachtgevers met elk afwateringsvraagstuk. ACO heeft 5.000 medewerkers in dienst in meer dan 40 landen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.