Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
ACDE Nederland verkoopt nu ook kwalitatief gereviseerde machines

ACDE Nederland verkoopt nu ook kwalitatief gereviseerde machines

Circulair én economisch een win-winsituatie

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben waarin afval niet bestaat, er vooral hernieuwbare grondstoffen worden gebruikt en producten zoveel mogelijk hergebruikt. In gesprek met Joost Wassink van ACDE Nederland komen we er snel achter dat zijn bedrijf daar nu al op inspeelt. In Duiven zijn niet alleen nieuwe en jong gebruikte machines te koop, maar voortaan ook kwalitatief gereviseerde machines.

Bunnik Verhuur uit Zegveld heeft in het verhuurprogramma naast een tweetal gereviseerde sloophamers deze gereviseerde Okada vergruizer opgenomen.

ACDE is al meer dan een kwart eeuw een begrip in de sloop- en recyclingwereld. Niet vreemd dus, dat met die jarenlange ervaring de stap naar een meer circulaire economie wordt gezet. Die stap komt mede door het toenemend aantal klanten dat zelf ook met circulariteit bezig is. Neem BMG uit Wageningen, dat zichzelf profileert als dé totaalpartner voor sloopwerk, asbestsanering en infra- en grondwerk. BMG koopt bij ACDE Nederland niet alleen nieuwe machines, maar heeft inmiddels ook een gereviseerde sorteergrijper, sloophamer en twee vergruizers aangeschaft. Begrijpelijk van een bedrijf dat vooral bezig is met ‘circulair, op maat en met zorg slopen’.

Ook verhuurders zien de waarde in van gereviseerde machines. Neem Bunnik Verhuur uit Zegveld, dat in het verhuurprogramma een tweetal gereviseerde sloophamers en een gereviseerde Okada vergruizer heeft opgenomen. En dat naar alle tevredenheid, want het reviseren gebeurt door ACDE Nederland in eigen huis, dus door vakmensen die weten wat er van een sloop- en recyclingmachine wordt verwacht. In dat opzicht gaat het om gebruikte machines die na het reviseren weer zo goed als nieuw zijn. Daarom zit er een jaar garantie op, waar dat normaal voor gebruikte machines zes maanden is.

Ook economisch slim

Is het aanschaffen van gereviseerde machines een daad van milieubewustzijn? Jazeker. Maar er zijn nog meer redenen om die circulaire stap te zetten. Joost Wassink: “We doen het niet uit luxe. We worden momenteel geplaagd door leveringsproblemen. We zien de levertijden van nieuwe machines sterk oplopen, waardoor de voorraden bij leveranciers wegsmelten en fabrikanten niet langer aan de vraag kunnen voldoen.

In de eigen werkplaats van ACDE Nederland wordt veel moeite gedaan om gebruikte machines na het reviseren zo goed als nieuw te maken.

Daarnaast zien we overal om ons heen dat alles duurder wordt dankzij de toenemende inflatie en de oorlog in Oekraïne. Dus ook de prijs is meer dan voorheen onderwerp van gesprek. Met gereviseerde machines kunnen we de prijs relatief laag houden, terwijl het geleverde product toch aan de gewenste hoge eisen blijft voldoen. Zeg maar een circulaire én economische win-winsituatie.”

Zicht op machines

Joost Wassink heeft tot slot nog een leuk nieuwtje te melden: “We hebben onze eigen tracker ontwikkeld en de afgelopen drie jaar in de praktijk getest en met resultaat: de eerste klanten bestellen met enige regelmaat ook trackers voor niet door ACDE geleverde machines. Ook zijn er al enkele gestolen machines mee teruggevonden en teruggehaald. Dus is het nu tijd om met deze FG tracker breed de markt op te gaan.”

Wassink: “We doen het niet uit luxe. We zien dat alles duurder wordt en worden geplaagd door leveringsproblemen. Prijs is veel meer onderwerp van gesprek.”

De FG tracker is zeer compact en daardoor goed te verstoppen. Hij kan zelfs worden ingegoten, zodat verwijderen bijna onmogelijk is. De batterij gaat minimaal 4 jaar mee. De tracker is met name ook in te zetten om de conditie van machines te monitoren. Hij registreert het exacte aantal gewerkte uren en de wijze waarop een machine – bijvoorbeeld een sloophamer – is gebruikt. Dat maakt het ook mogelijk om tijdig in te grijpen als er iets mis dreigt te lopen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.