Platform over civiele techniek & infrastructuur
‘Aanpakkers in veiligheid’

‘Aanpakkers in veiligheid’

Als onafhankelijk werkplekbeveiligingsbedrijf begeleidt Raveco talloze bedrijven die werkzaamheden op of rond het spoor uitvoeren. Behalve het beheersen van aanrijdgevaar heeft de specialist ook nog eens het specialisme elektrocutiegevaar in het pakket, en dat is volgens directeuren Rik Lohuis en Jacco Ballast uniek voor Nederlandse begrippen. “We zijn als nuchtere oosterlingen echte aanpakkers in veiligheid.”

Nuchter en pragmatisch qua aanpak

Raveco is gevestigd in Zwolle maar heeft een landelijke spreiding. “Onze klanten waarderen onze nuchtere en pragmatische aanpak”, geven Ballast en Lohuis aan. Als directeuren zijn zij ook operationeel betrokken. “Korte lijnen en heldere afspraken, dat is waar wij voor staan. We zijn actief betrokken om klanten zo goed mogelijk te ontzorgen. Dat heeft geresulteerd in een stabiel werkpakket en een goede gemotiveerde club medewerkers. Behalve de grote spooraannemers bedienen wij ook kleine(re) bedrijven die onderhoud op of rond het spoor uitvoeren. Denk aan renovatie van stationsgebouwen of het herstellen van bestrating tot het ophangen van een klok op een perron. Juist die kleinere partijen zijn vaak (volledig) onbekend met werken langs het spoor en die nemen we bij de hand.”

Behalve de grote spooraannemers bedienen wij ook kleine(re) bedrijven die onderhoud op of rond het spoor uitvoeren.

 

Spoorzone Groningen, onderdoorgang Dieren, de busbrug in Zwolle en de HSL-lijn, het zijn stuk voor stuk aansprekende projecten waarvoor gebruik gemaakt wordt van de diensten van Raveco. Lohuis: “Onze bijdrage varieert van meedenken in de aanbestedingsfase over de veiligheidsplannen en maatregelen tot het opstellen van het V&G-plan en het inzetten van veiligheidsmedewerkers tijdens de uitvoering. Ook voor kleinere projecten zijn bedrijven bij ons aan het juiste adres, evenals voor het periodieke kap- en maaiwerk langs het spoor. Veiligheid is voor al deze werkzaamheden een zeer belangrijk thema. Bedrijven zijn dan ook verplicht om een erkend werkplekbeveiligingsbedrijf in de arm te nemen.”

Raveco heeft alle beveiligingsmiddelen die nodig zijn voor het veilig kunnen werken op of rond het spoor in eigen beheer. “We beschikken over een grote voorraad aan beveiligingsmiddelen”, zegt Lohuis. “Zo hebben we afgelopen jaar zelfsignalerende kortsluitlans (ZKL II) in eigen beheer genomen, die we via onze zusterfirma Rail Safety Equipment (RSE) ook beschikbaar stellen aan derden. Ook kunnen derde partijen bij RSE terecht voor veiligheidshekwerken, machineaardingen en andere spoorgerelateerde veiligheidsmiddelen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.