Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Aanbouwdelen met een ongeëvenaarde kwaliteit

Aanbouwdelen met een ongeëvenaarde kwaliteit

Al 35 jaar is Saes International een toonaangevende leverancier van (hydraulische) aanbouwdelen voor de recycling, sloop en grondverzet. Het omvangrijke productgamma wordt volgens directeur-eigenaar Henk Saes gekenmerkt door één gemene deler: een ongeëvenaarde kwaliteit. Op de TKD toont Saes een interessante selectie uit het brede aanbod uitrustingsstukken
en presenteert bovendien een nieuwe lijn magneten.

Na vijf jaar afwezigheid gaat het dit jaar dan eindelijk gebeuren: de grootste demonstratiebeurs van West-Europa voor grondverzet- en sloopmaterieel opent op 8 juni haar poorten. Volgens de organisatie is de TKD grootser dan ooit, met een buitenterrein van maar liefst 118.000 m2 op het voormalige Floriade-terrein. Ook Saes International pakt groots uit deze editie. “De TKD is voor ons een uitgelezen kans om ons brede assortiment aan merken aan het grote publiek te tonen: Epiroc, Erkat, LaBounty, SAES en VTN. Het liefst willen we alles laten zien, maar dat is natuurlijk onmogelijk. We hebben daarom een prachtige selectie gemaakt en bovendien een heuse primeur in petto”, zegt salesmanager Jeroen Hornman enthousiast.

De Epiroc hamers zijn de meest productieve sloophamers door een ideale verhouding tussen gewicht en productiviteit.

Revolutionair ontwerp

Van Epiroc toont Saes International onder meer de gloednieuwe VC2000. “De trommelfrees heeft een revolutionair ontwerp vanwege de vorm en hoek van de trommelsnijkop in een V-vorm”, legt Hornman uit. “Het maakt dat je een sleuf kan maken zonder dat je de machine op en neer hoeft te bewegen, want door het gepatenteerde tandwielontwerp kan de trommelfrees gewoon recht omhoog en omlaag worden gebruikt. Het zorgt tevens voor meer controle bij de operator.” 

Sloophamers

Ook op het gebied van sloophamers is Epiroc volgens Hornman ‘ijzersterk’. “Op de TKD tonen we onder meer een exemplaar uit de SB-, MB- en HB-serie. De Epiroc hamers zijn de meest productieve hamers, door een ideale verhouding tussen gewicht en productiviteit. De SB-hamers kunnen worden uitgerust met Saes centrale smering, terwijl de HB- en MB-hamers van Epiroc die we op de beurs laten zien, zijn uitgerust met het optionele ContiLube II smeersysteem en het Hatcon volgsysteem.”

Het smeersysteem wordt direct gemonteerd op de hydraulische hamer voor een ononderbroken werking en geoptimaliseerde smering. Het Hatcon volgsysteem op zijn beurt monitort de bedrijfsuren, locatie en onderhoudsintervallen van de sloophamer. Via het online portaal heb je toegang tot al je gegevens en ontvang je meldingen wanneer het tijd is voor onderhoud.

Grijpers en scharen

Het aanbod grijpers en scharen is bij Saes behoorlijk omvangrijk. Op stand 158 is onder meer een sloop/sorteergrijper van Epiroc te zien, maar bezoekers kunnen ook de nieuwe schrootschaar MSD 2250 van LaBounty in levenden lijve bewonderen. Deze serie levert tot wel 10% meer knipkracht dan LaBounty’s vorige schaaraanbod. Verder toont Saes van het merk VTN onder meer de CK17 multiprocessor, de FP18 roterende vergruizer en een sloop/sorteergrijper uit de MD-serie, speciaal gericht op demolition.

Eigen lijn magneten

Henk Saes heeft hoge verwachtingen van de TKD. “Na enkele jaren uitstel verwachten we een mooie en goed bezochte beurs, waarop we naast de bekende merken ook een uitbreiding van ons gamma tonen. Zo hebben we sinds kort een eigen Saes-lijn hydraulisch aangedreven magneten, zodat we onze klanten echt op álle fronten optimaal kunnen bedienen. Op onze stand laten we een drietal varianten van deze Saes magneten zien. En om het ‘lijstje’ compleet te maken, tonen we tot slot ook onze Saes trilblokken op de beurs.”

Benieuwd naar de mogelijkheden van Saes International? “Bezoek ons op de TKD 2023 op stand 158 en laat je informeren door ons enthousiaste team. Maar neem zeker ook eens een kijkje op onze vernieuwde website (www.saes.nl) en onze webshop, waar we behalve nieuwe uitrustingsstukken ook gebruikte onderdelen aanbieden. Stuk voor stuk in topconditie en geleverd mét garantie”, zegt Henk Saes tot besluit. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.