Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
95 jaar jong familiebedrijf sorteert alvast voor op emissieloze toekomst
H. van Dieren Hei- en Waterwerken verzorgt de 272 palen van 45 vierkant voor een viaduct met een grote overspanning.

95 jaar jong familiebedrijf sorteert alvast voor op emissieloze toekomst

H. van Dieren Hei- en Waterwerken is inmiddels een begrip in de funderingsbranche. Het familiebedrijf is betrokken bij de meest uiteenlopende funderingsvraagstukken en zet zich al 95 jaar in voor het creëren van een solide basis. En sinds enige tijd kan dat ook volledig emissieloos. Harald van Dieren, de vierde generatie, neemt ons mee naar enkele aansprekende projecten.

Of het nu gaat om het heien van vele duizenden palen met meerdere machines of heien in een fabriekshal of onder een kunstwerk met hoogtebeperking, H. van Dieren Hei- en Waterwerken vindt altijd wel een oplossing. “We hechten veel waarde aan een goede voorbereiding en duidelijke afspraken met onze opdrachtgevers, zodat we in de uitvoering niet voor verrassingen komen te staan”, steekt Harald van wal. “Een mooi voorbeeld daarvan vormt de nieuwe aansluiting van bedrijventerrein H2O in Wezep, strak langs de A28, waarvoor we de heiwerkzaamheden hebben verricht.”

Met de elektrische heistelling kan H. van Dieren Hei- en Waterwerken ook in deze uitdagende tijden van stikstof- en andere perikelen toch vooruit.

Solide basis

De aansluiting vanaf de A28 op de weg richting bedrijventerrein H2O was niet bepaald toekomstbestendig. “Om het bedrijventerrein beter bereikbaar te maken en houden, wordt er een nieuw viaduct gebouwd over twee 2-baanswegen heen, zonder middenpijler. Een behoorlijke overspanning dus, die vrij zwaar wordt uitgevoerd”, zegt Harald. “Aan ons de taak om een solide basis te creëren voor het nieuwe viaduct, strak langs de A28. Dat gegeven in combinatie met het feit dat de 272 prefab betonpalen – in vierkant 45 en met een maximale lengte van 20 meter – in schoor geheid moesten worden, maakte het voor ons interessant en uitdagend. Nog los van het feit dat de palen in een periode van slechts drie weken aangebracht moesten worden, waarvan we ook een deel moesten voorboren om verzakking van de snelweg te komen. Een goede voorbereiding en afstemming is dan essentieel, met maximale aandacht voor het veiligheidsaspect.”

Elektrische heistelling

Sinds enige tijd beschikt H. van Dieren Hei- en Waterwerken over een elektrische heistelling, een Junttan PMx22e. “De stelling draait op dit moment op volle toeren op een project in Dronten waar we in totaal circa 4.000 palen aanbrengen”, zegt Harald die naar eigen zeggen positief verrast is door het potentieel van de machine. “De machine draait vlekkeloos en maakt dagelijks dezelfde productie als een reguliere stelling met verbrandingsmotor. Voor grote en zware bouwmachines is dat best uniek. Het is bovenal een zeer complete machine, uitgerust met een elektronisch kalendersysteem en een iets zwaarder 6-tons heiblok. Daarmee zijn we in staat om ook grotere palen volledig emissieloos te slaan. Een nachtje aan de bouwstroom is genoeg voor een volledige productiedag. Daarnaast is er een mogelijkheid om de accu’s uit te wisselen. Kortom, een veelzijdige machine waarmee we in deze uitdagende tijden van stikstof- en andere perikelen toch vooruit kunnen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.