Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
8.000 m2 aan gewapende grondconstructies
Met zo’n 8.000 m2 is het aandeel aan gewapende grondconstructies bij de nieuwe brug in Ouderkerk aan de Amstel misschien beperkt, de complexiteit zat hem vooral in de krappe ruimtes en vele faseringen.

8.000 m2 aan gewapende grondconstructies

Met zo’n 8.000 m2 is het aandeel aan gewapende grondconstructies bij de nieuwe brug in Ouderkerk aan de Amstel misschien beperkt, de complexiteit zat hem vooral in de krappe ruimtes en vele faseringen. In opdracht van Bouwcombinatie B.O.K (Combinatie Brug Oudekerk) stond Bonneveld Gewapende Grond Constructies B.V. samen met Joosten Concepts in voor het ontwerp, het leveren en aanbrengen van alle ophoogconstructies in gewapende grond voor het nieuwe baanlichaam van en naar de brug. 

“Aangezien het landhoofd niet berekend is op gronddruk wordt deze ontlast door middel van een gewapende grondconstructie. Door de constructie enkele centimeters van het beton af te houden ontstaat er een zogenaamde spouw. Deze spouw blijft leeg en de bovenkant wordt beschermd voor inspoelen van het materiaal er boven”, weet Hans van Beek van Bonneveld Gewapende Grond Constructies. “In combinatie met Joosten Concepts zijn we gevraagd om een prijs te maken voor het complete ontwerp, de levering en het aanbrengen ervan. Dat heeft in dit geval geleid tot de toepassing van een tweetal systemen: de TenCate Miragrid GX en de Tensar RE Geogrid.”

“De TenCate Miragrid GX is uitgevoerd als een oplossing met verloren bekisting om voldoende ruimte te houden tussen de betonnen landhoofden en het grondlichaam erachter”, legt Van Beek uit. “De Tensar RE Geogrid is uitgevoerd als een groene wand met plantjes en zal in de toekomst een groene ‘facing’ krijgen. Ondanks de beperkte hoeveelheden was het soms toch passen en meten. Maar dat is ons als bedrijf wel toevertrouwd. We zijn altijd genegen om mee te denken in oplossingen om samen als een team een en ander voor elkaar te krijgen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.