Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
650 ton wapening voor vijf kunstwerken
Als bekende relatie van de combinatie Heijmans-Ploegam staat Tilborghs Betonstaal in voor het realiseren van het ‘geraamte’ van de vijf nieuwe kunstwerken in het project gebiedsontwikkeling Eindhoven Noordwest.

650 ton wapening voor vijf kunstwerken

Dat komt neer op het leveren en aanbrengen van maar liefst 650 ton aan wapeningsstaal voor de landhoofden, pijlers en dekken. Vooral bij de twee architectonische kunstwerken gaat het om niet-alledaagse toepassingen.

Tilborghs Betonstaal zit graag al in de ontwerpfase aan tafel. “Door in het voortraject al over de maakbaarheid van het wapeningsontwerp na te denken, wordt voorkomen dat je in de uitvoering tegen problemen aanloopt”, zegt Danny Foederer van Tilborghs Betonstaal. “We zijn als familiebedrijf al sinds 1960 actief met het produceren van wapeningsstaal voor onder andere de civiele markt en weten als geen ander wat kan en niet kan. Zeker voor de twee architectonische kunstwerken op dit project hebben we onze toegevoegde waarde kunnen laten gelden. De dekken zijn mooi getoogd met fraaie, slanke schaaldelen. Het lijkt wel een nieuwe trend. De architectonische bruggen zijn wat dat betreft een mini-variant van stadsbrug De Oversteek in Nijmegen, waarvoor onze mensen ook de wapening hebben verzorgd. Om het krachtenspel in de slanke constructie te kunnen opvangen, hebben we in Eindhoven relatief zwaar ijzer en dikke staven van 32 mm doorsnede toegepast. Het vraagt best wel wat vakmanschap om het materiaal in de vorm van de brug te buigen. Maar ook dat is weer gelukt. Als gevolg van een goede samenwerking met de combinatie Heijmans-Ploegam en met dank aan ons vakkundig personeel met vele decennia aan ervaring in de civiele techniek.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.