Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
5-daagse Opleiding Omgevingsmanager in de bouw & infra

5-daagse Opleiding Omgevingsmanager in de bouw & infra

Omgevingsmanagers zijn niet meer weg te denken bij infraprojecten. Zowel aan de kant van opdrachtgever als aan opdrachtnemerszijde. Maar wat kenmerkt de omgevingsmanager? Is het die vriendelijke man of vrouw die bereid is om aan de keukentafel je verhaal aan te horen? Een slimme onderhandelaar? Of vooral een echte manager? Misschien van alles wel een beetje. Hieronder schets ik enkele gezichten van deze veelzijdige professional in opkomst

Benut lokale kennis, werk samen, kom tot creatievere oplossingen, stuur op win-win situaties en voorkom stagnatie- en overschrijdingskosten!


Omgevingsmanagers opgelet; de regels wijzigen, het speelveld verandert!

Als omgevingsmanager bent u de spin in het web. U houdt rekening met de belangen van alle betrokken stakeholders binnen en buiten uw organisatie. Dit kan zeer complexe situaties opleveren waarbij vertraging en kostenoverschrijding op de loer liggen. Het speelveld is in grote mate aan verandering onderhevig. Waar het omgevingsmanagement voorheen de taak was van overheden, komt dit nu in toenemende mate te liggen bij opdrachtnemende partijen. Daarnaast is de samenleving in transitie, burgers zijn mondiger en participeren. Dit vraagt om een nieuwe manier van samenwerken, met nieuwe taken en verantwoordelijkheden. Bent u al voorbereid op uw nieuwe werkzaamheden?


Concrete handvatten voor meer controle over uw project

De opleiding Omgevingsmanager in de Bouw & Infra geeft u dé handvatten om goed voorbereid aan de slag te gaan met strategisch omgevingsmanagement. De opleiding is geschikt voor professionals die nieuw zijn in het vakgebied, maar ook voor omgevingsmanagers die al langere tijd meelopen en hun kennis en vaardigheden up-to-date willen houden. Daarnaast is deze opleiding ontwikkeld voor zowel omgevingsmanagers bij opdrachtnemende partijen als bij overheden.


De theorie wordt toegelicht aan de hand van talloze praktijkcases én u gaat op excursie naar het Gustav Mahlerplein Amsterdam!


Na het volgen van deze opleiding Omgevingsmanager in de bouw en infra

  • Weet u alle stakeholders en hun belangen in kaart te brengen, en kunt u deze belangen verenigen
  • Heeft u inzicht in de manieren om in contact te komen met uw omgeving en hier een duurzame relatie mee op te bouwen
  • Weet u hoe u succesvol kunt communiceren
  • Leert u wat voor omgevingsmanager u bent en welke stijlen het beste bij uw passen
  • Heeft u inzicht in alle relevante wettelijke kaders

Reacties deelnemers vorige editie:

  • “De cursus is mij er goed bevallen: de vele praktijkvoorbeelden, rollenspellen en discussies. Heel fijn dat de cursus gegeven wordt door mensen uit de praktijk. Wat ook heel waardevol is, is de combinatie (bij zowel docenten als cursisten) tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Goed om vanuit verschillende zienswijzen e.e.a. te benaderen.”
  • “Door de bekendheid sprak het erg aan. Veel geleerd. Leuke gemotiveerde groep.”
  • “Ik vond het erg leuk dat de docenten allemaal vanuit hun eigen praktijkervaring vertelden. Dat maakt dat de gepresenteerde theorie meteen heel erg gaat leven.”


Inschrijven kan via deze link: https://www.bouw-instituut.nl/bouw/omgevingsmanager-bouw-infra/

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.