Platform over civiele techniek & infrastructuur
Nieuws

40.000 ton gebonden asfaltgranulaat AGRAC

Mobiele breker op de N69 bij Valkenswaard.

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Gebroeders Van den Brand en Van Oort

3 september 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het gecertificeerde AGRAC-mengsel is in de mengcentrale van Gebroeders Van den Brand en Van Oort (GBO) in Uden onder strikte condities geproduceerd conform de eisen en productiecontrole van BRL2506 met KOMO en NL BSB certificering. Het gaat in totaal om maar liefst 40.000 ton, wat neerkomt op een kleine 1.200 vrachten.

“De toepassing van AGRAC als funderingslaag bezorgt de wegconstructie een hogere druksterkte, grotere stijfheid en werkt uiteindelijk levensduurverlengend”, legt Wilko van Oort uit. Hij is samen met Dirk van den Brand eigenaar en tweede generatie van het familiebedrijf. “Het samenstellen van het AGRAC-mengsel is een specialistische taak en dient onder strenge voorwaarden en controles op onder meer druksterkte te gebeuren. Op onze locatie in Uden kunnen we met onze menginstallatie AGRAC en diverse andere soorten cementgebonden bouwstoffen en mortel produceren. Bij de N69 is AGRAC type 1 toegepast. Van elke badge zijn monsters genomen die na 7 én na 28 dagen in het laboratorium zijn getest op druksterkte.” 

Dieplader met CAT 980 en mengcentrale op de achtergrond.

GBO is in augustus 2020 gestart met de productie en heeft de leveranties afgestemd op de planning van Boskalis. “De laatste batches zijn afgelopen periode geleverd. We hebben het AGRAC niet alleen gemengd, maar ook het transport verzorgd in samenwerking met A. van Grunsven Transport. Daarnaast hebben we op het project de betonbaan van de Luikerweg en diverse verhardingslagen opgebroken en de vrijkomende puinstromen verwerkt in onze mobiele puinbreker op de projectlocatie. Aan het einde van het project komen we nog eens terug om de duikerbrug in de N397 bij het ketenpark te slopen.”

Gebroeders Van den Brand en Van Oort is een bekende naam in de infrawereld en beschikt over twee puinrecyclinglocaties: de thuisbasis in Uden en Puinrecycling Oss (aan de kade in Oss). Daarnaast beschikt GBO nog over een zandwinlocatie: de Maashorstplassen in Schaijk. “Behalve het slopen van asfalt- en betonwegen, verzorgen we ook het grondverzet en de leveranties van alle soorten bouw- en grondstoffen. Kortom, een compleet pakket voor de wegenbouw.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht