Platform over civiele techniek & infrastructuur
Nieuws

4-kilometer lange persleiding langs de Maas

5 juli 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Deze kwetsbare persleiding diende in de tweede helft van 2020 vervangen te worden. In opdracht van Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) voerde GW Leidingtechniek BV deze werkzaamheden uit. Wij, Vanderkamp Pompen, hebben de tijdelijke functie van de persleiding overgenomen.

Parallelle leiding

De nieuwe leiding moest exact op de locatie van de bestaande leiding komen. Daarvoor was  de aanleg van een tijdelijke leiding noodzakelijk die buiten ons werkgebied is aangebracht. Vanderkamp Pompen heeft haar expertise ingezet door middel van de aanleg van een tijdelijke stalen persleiding van ruim 4 km langs de Maas. Hierdoor kon GW Leidingtechniek BV  de bestaande, zeer kwetsbare leiding buiten bedrijf nemen en daarmee werd het risico op calamiteiten zo veel mogelijk beperkt. Het water werd door de tijdelijke leiding gepompt door het bestaande gemaal en de werkzaamheden voor vervanging van de bestaande leiding konden direct worden gestart zonder dat GW Leidingtechniek BV of WBL zich hoefde te bekommeren over de afvoer van het rioolwater. GW Leidingtechniek BV heeft de gehele bestaande AC-leiding gesaneerd, een nieuwe HDPE leiding aangelegd, deze volledig getest en vervolgens de gehele nieuwe leiding gecontroleerd en zonder risico weer in gebruik genomen.

Totaaloplossing

Als partner van GW Leidingtechniek BV hebben we aan de voorkant meegedacht en diverse mogelijke varianten met elkaar gewogen. Uiteindelijk is in nauw overleg met de eindklant, het Waterschapsbedrijf Limburg (WBL), de beste oplossing gekozen en uitgevoerd.

Mooie beelden

Enkele maanden heeft de stalen leiding, uitgevoerd in DN500 en DN600 langs de maas gelegen om het rioolwater af te voeren. Dat levert mooie beelden op vanuit de lucht.

Tekst en video geplaatst met toestemming van GW Leidingtechniek BV en Waterschapsbedrijf Limburg (WBL)

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht