Platform over civiele techniek & infrastructuur
Nieuws

25 kilometer aan PE-mantelbuizen just-in-time op locatie geleverd

Onderdeel van project VDR vormt tevens het vervangen en aanleggen van de complete elektrische installatie van rijbaanstelsel Quebec.

IMG_6246
Amsterdam is een belangrijke regio en met name Schiphol een belangrijke opdrachtgever voor DYKA.

Tekst | Roel van Gils

Beeld | DYKA

30 juli 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Alle bekabeling wordt ondergebracht in maar liefst 25 kilometer aan PE-mantelbuizen die door DYKA gefaseerd en just-in-time op het project zijn aangeleverd.

De samenwerking tussen DYKA en Heijmans gaat al vele jaren terug. “We zijn preferred supplier en worden vaak al vanaf de contractvorming in de tender bij grote projecten betrokken”, zegt Joost Onderdelinden, key accountmanager bij DYKA Steenwijk. DYKA is producent en leverancier van kunststof leidingsystemen in PE, PVC of PP voor toepassing in riool- water-, lucht-, gas- en energienetwerken. “We zijn echter veel meer dan een producent. Voor veel partijen zijn we echt een partner en technisch adviseur. Zo ook voor Heijmans.”

Alle bekabeling wordt ondergebracht in maar liefst 25 kilometer aan PE-mantelbuizen die door DYKA gefaseerd en just-in-time op het project zijn aangeleverd.

Ontwerpen optimaliseren

DYKA heeft voor dit project PE-mantelbuizen geleverd van rond 75 millimeter conform belastingklasse SDR 17. “Onze kracht zit hem hier vooral in het tijdig en gefaseerd kunnen leveren van de forse hoeveelheid aan PE-mantelbuizen”, legt Onderdelinden uit. “Een van onze sterke punten is het just-in-time kunnen aanleveren van producten. In dit geval belangrijk om te voorkomen dat de bouwplaats als opslagterrein zou fungeren. We denken graag mee in het voortraject om zaken beter, slimmer of anders te doen. Onze afdeling Engineering & Consultancy is altijd wel in staat om ontwerpen te optimaliseren. Dat vertaalt zich in duurzame en prijstechnisch gunstige oplossingen. Een groot deel van de aangeleverde mantelbuizen is dan ook door ons geprefabriceerd en op maat aangeleverd op Schiphol. Dat is heel wat anders dan een volle trailer aanleveren met allemaal standaard lengtes. Afval op de bouwplaats is er dan nauwelijks, terwijl we afval uit het productieproces
direct kunnen hergebruiken.”

Amsterdam is een belangrijke regio en met name Schiphol een belangrijke opdrachtgever voor DYKA. “Met 22 filialen in het land en twee in Amsterdam zijn we altijd in de buurt van onze opdrachtgevers. Het zorgt ervoor dat we klanten goed en snel kunnen bedienen. Behalve de PE-mantelbuizen hebben we nog een aantal andere kunststof leidingsystemen geleverd via onze reguliere raamovereenkomst met Heijmans. Ondanks een leverancier-klantrelatie worden we veelal gezien als partner. We doen dan ook veel aan innovatieprojecten, waarbij zowel Heijmans als wij kennis inbrengen om tot innovatieve producten te komen. Eén daarvan is al in een vergevorderd stadium”, verklapt Onderdelinden. Wordt ongetwijfeld vervolgd!     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%