Platform over civiele techniek & infrastructuur
Nieuws

100% circulaire voertuigkering

eeee kopiëren

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Van Straten Geleiderail

9 juni 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Duurzaamheid staat bij het bedrijf uit Buren voorop en dat resulteert onder andere op de N69 in een 100% circulaire voertuigkering.

“Sinds de oprichting in 2005 zijn wij uitgegroeid tot een noemenswaardige specialist op de markt van voertuigkeringen (geleiderail als leuningwerk), aanrijdbeveiliging (gebouwbescherming) en straatmeubilair”, begint Ad van Straten, directeur van Van Straten Geleiderail. “Ons team bestaat uit 20 collega’s en samen hebben we ruim 300 jaar aan kennis en ervaring op het gebied van voertuigkering met gerelateerde regelgeving, vormgeving en uitvoeringscriteria. Van grootschalige integrale onderhoudscontracten en DC(BFM)-contracten tot kleinschalige particuliere projecten en RAW-bestekken. Wij beschikken over het ISO 9001:2015, VCA 2008/5.1 en BRL-9161 certificaat voor het leveren en aanbrengen van geleiderail en aanrijdbeveiliging.” 

Duurzaamheid staat bij Van Straten Geleiderail voorop.

Lange levensduur

Van Straten Geleiderail is eind oktober 2019 al gestart op de bestaande N69 vanuit Valkenswaard richting Lommel en vice versa (tot aan de Belgische grens). Van Straten: “Daar waar de obstakels (voornamelijk bomen) te dicht langs de N69 stonden, zijn deze beschermd met houten geleiderail zodat de weggebruiker veilig van deze nieuwe N69 gebruik kan maken. Op het nieuwe tracé kiezen we voor een houten geleiderail op een stalen constructie. Het betreft FSC-gecertificeerd grenenhout, dat we impregneren met Wolmanit/Korasit. Hiermee verlengen we de levensduur van het hout naar 20 jaar. Grenenhout heeft onbehandeld een duurzaamheidsklasse 5, maar door het impregneren verbeteren we dit naar klasse 3 (volgens de EN 335-1). Na einde levensduur is het hout 100% herbruikbaar in de houtverwerkingsindustrie en toepasbaar als speeltoestel, schutting, bankjes et cetera. Dat geldt ook voor het cortenstaal waaruit we de stalen constructie vervaardigen. We kiezen bewust voor cortenstaal vanwege de acht keer langere levensduur dan regulier staal. Aan het cortenstaal voegen we chroom en koper toe om een dichte oxidehuid te realiseren. Het oxide beschermt het onderliggend staal tegen aantasting, zodat er geen extra verf of coating nodig is. Bijkomend voordeel is dat wanneer het hout van de geleiderail aan het einde van zijn levensduur komt (na 20 jaar), het stalen frame niet vervangen hoeft te worden.”

Duurzaamheid staat bij Van Straten Geleiderail voorop. “We werken uitsluitend met 100% Euro 6 of gelijkwaardige Stage V-motoren, elektrisch gereedschap en HVO100-brandstof. Daarnaast verzekeren we een minimale uitloging van materialen, zetten we in op 100% circulariteit en een lange levensduur. Met onze expertise en toewijding weten wij zeker dat we de N69 tot een succesvol einde brengen”, besluit Van Straten.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht