Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
​Meetoplossingen op maat
Het nieuwe top model, de GeoMax Zenith60 met IMU Tilt correctie.

​Meetoplossingen op maat

‘One size fits all’ is een term die voor meetapparatuur zeker niet opgaat. Daarom levert MeetConsult geen standaard oplossingen, maar maatwerk oplossingen voor iedereen die zich bezig houdt met meten. Of het dagelijks is, of incidenteel, voor elke professional bestaat een meetoplossing.

“Wij proberen geen standaard programma’s of apparatuur te verkopen. Elke klant krijgt bij ons zijn eigen oplossing”, zegt directeur Eelco Visser. “Omdat wij zelf veel praktijkervaring hebben, kunnen wij onze klanten begeleiden, om de oplossing op maat te vinden.” Hierbij staan nauwkeurigheid, betrouwbaarheid een systeem dat eenvoudig aan te leren is centraal. “Het gaat om het hele verhaal, daarom bieden wij ook een uitgebreid scala aan accessoires. Alleen al de lengte van de stok is persoonlijk.”

De Geomax Zoom75.

Gemak door direct in NLCS meten

Met onder meer een codelijst om direct in NLCS in te meten maakt MeetConsult het zijn klanten makkelijker. “We hebben de 160 meest gebruikte symbolen ingevoerd. Die maken het mogelijk om buiten bijvoorbeeld de code boom te gebruiken, dan wordt meteen het symbool geplaatst en in de juiste CAD laag. Vanuit het Android veldboek kun je direct vanuit X-Pad de CAD tekening aanmaken en e-mailen of in de Cloud plaatsen. Dit bespaart veel tijd en fouten, omdat al in het veld de tekening wordt gemaakt. Ook bespaart dit geld, omdat een aparte software voor op kantoor niet meer nodig is.”

Het is in X-Pad nu ook mogelijk om de tekening met ondergrondse leidingen achter de meting te hangen. Visser: “De klant hoeft dan geen aparte tekening meer mee te nemen (die verkeerd kan worden geïnterpreteerd) en kan eenvoudig een leiding opzoeken, bijvoorbeeld met onze GeoMax Zenith16 GNSS ontvanger.” Van de X-Pad software zijn ook verschillende versies beschikbaar. “Zo is er een speciale versie voor de bouw en infra, we leveren niet één pakket voor iedereen, omdat elke gebruiker zijn eigen behoeften heeft.” De X-Pad Android software is volgens Visser makkelijk te leren. “Wij werken al sinds 2013 met Android, daardoor kunnen wij nu goed werkende en intuïtieve oplossingen bieden die makkelijk te leren zijn.” 

GeoMax vernieuwingen

MeetConsult is hoofddealer van GeoMax, onderdeel van Hexagon. Het bedrijf levert de gehele lijn GeoMax-meetinstrumenten en heeft eigen service monteurs die door Hexagon getraind zijn. “Wij verzorgen dus het hele traject van aankoopadvies, tot trainingen en support, eventueel ook op afstand -dan nemen we de computer over.” GeoMax kwam in 2021 met verschillende vernieuwingen, zo werden de GeoMax Robotic Total Stations nog verder verbeterd. De Zoom75 en Zoom95 kregen een snellere processor en groter kleurenscherm. Speciaal voor de archeologie en andere GIS toepassingen is er de lichtgewicht oplossing van GeoMax. De GeoMax Zenith06 maakt gebruik van alle satellieten met dubbele frequentie en heeft cm nauwkeurigheid.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.