Waar de partners hun programma eerder op hun pleinen lieten zien, worden er nu verbindingen gezocht om een aantrekkelijk, actueel digitaal programma neer te zetten.
Tijdens de vier dagen van InfraTech nemen wij de kijker mee op een kennisreis. Op dag één zal het thema ‘verbinden’ centraal staan: wat hebben marktpartijen en opdrachtgevers nodig van elkaar om een stap voorwaarts te maken? Op dag twee kijken we naar de innovaties in de markt, op dag drie zal het implementeren en doen centraal staan en we sluiten af met actie: How do we Move Forward!
Elke ochtend zal er een opening zijn en aan het einde van de dag een afsluiting door de InfraTech moderator van die dag. Elke dag kan de bezoeker een ochtend- en middagprogramma vol met inspirerende kennissessies volgen en tijdens de lunch kan er genetwerkt worden.
Het volledige programma is op de website te bekijken. De Gemeente Rotterdam zal bijvoorbeeld presentaties geven over de circulaire, leefbare en slimme stad. Vier van de vijf trends van de beurs komen in deze sessies aan bod: Vervanging & Renovatie, Klimaat & Verduurzaming, Digitale Infra en Mobiliteit & Logistiek.
De Unie van Waterschappen richt zich op de vijfde trend, Human Capital, en op de trend Klimaat & Verduurzaming. Zij verzorgen dagelijks een talkshow met de volgende onderwerpen:
· Terugblik op 7 jaar Duurzaam GWW bij de waterschappen
· Samenwerken als opdrachtgevers en opdrachtnemers in de waterschapsmarkt
· Emissieloos bouwen in het Hoogwaterbeschermingsprogramma: het kan!
· 5 jaar samenwerken in de marktvisie. Waar staan we nu?
Bouwend Nederland zal twee online sessies verzorgen, met als eerste onderwerp “Hoe laat BIM basis Infra sector naadloos 3D samenwerken”. De Vakgroep Ingenieursbureaus Bouwbedrijven (VIB) van Bouwend Nederland en het BIM Loket presenteerden op 25 mei dit jaar BIM basis Infra. Met deze afspraken over gegevensuitwisseling zet de sector een belangrijke stap naar beter digitaal samenwerken.
Het tweede onderwerp is “Liggen we op koers met het vergroenen van de infrasector”: het doel van de Groene Koers is om samen met de sector te komen tot een versnelling van de transitie naar zero emissie mobiele werktuigen/(bouw)materieel. Ligt het initiatief op koers?
De terugkerende elementen van het programma van InfraTech, zoals de officiële opening en de uitreiking van de Innovatieprijs, zullen een prominente plek krijgen in het programma. Ook is er weer een Trainee Case, dit keer kunnen de trainees digitaal deelnemen. De Trainee Case wordt georganiseerd door de trainees van de gastheren van de beurs: Gemeente Rotterdam en Rijkswaterstaat. Tijdens deze case gaan trainees van verschillende organisaties meedenken over een complexe casus. Het doel is om oplossingen te creëren die in de toekomst echt gebruikt gaan worden!
Dit jaar is het thema van de case: De stad van de toekomst. Hoe ziet deze stad eruit en aan welke facetten moet je dan allemaal denken? Natuurlijk mogen we dromen over hoe het allemaal misschien zou kunnen, maar InfraTech wil de trainees uitdagen om een plan te maken over wat morgen al zou kunnen. Hoe kunnen we die droom zo concreet
mogelijk maken?
Tijdens InfraTech 2021 zal het digitale kennisprogramma van 12 tot 15 januari live uitgezonden worden vanaf Rotterdam Ahoy. Om dit mogelijk te kunnen maken wordt er gebouwd aan twee verschillende studio’s die voor diverse doeleinden gebruikt kunnen worden. Zo krijgen de bezoekers de mogelijkheid om op afstand het volledige kennisprogramma bij te wonen.