Uitnodiging Mapathon Missing Maps -Topcon

Slimmer werken betekent meer… Topcon organiseert een Mapathon Missing Maps op maandag 18 juni 2018

Missing Maps Rode Kruis – Waarom nodig?
Om gericht hulp te kunnen bieden hebben hulpverleners goede kaarten nodig om het werk goed uit te voeren. Helaas zijn sommige gebieden nog niet goed in kaart gebracht, waardoor bij noodsituaties hulpverleners niet altijd precies weten waar de getroffen dorpen liggen en hoe deze zijn te bereiken. En waar kan de helikopter eigenlijk landen? Allemaal belangrijke informatie die nodig is. Daarnaast is het moeilijk inschatten hoeveel mensen er in een gebied leven, wat weer een gevolg geeft voor de juiste verdeling van hulpgoederen. Kortom.. net als in ons dagelijks werk geldt; kaarten zijn van cruciaal belang en daar heeft het Rode Kruis onze hulp bij nodig!

Jij kan helpen!
Met behulp van recente satellietbeelden (‘google maps’) kunnen vrijwilligers met een online tool de wegen, gebouwen en rivieren intekenen die zij zien op de satelietbeelden. Topcon Positioning Netherlands organiseert een Mapathon Missing Maps om gezamenlijk een gebied goed in kaart te brengen. Koos Krijnders van het Rode Kruis zal aanwezig zijn en uitleggen hoe belangrijk Missing Maps is en natuurlijk hoe je moet mappen. Wees gerust, het is niet moeilijk! Er zijn ook een aantal medewerkers van Topcon die je meehelpen.

Uitnodiging
Wij nodigen je dus graag uit om aan onze Mapathon deel te nemen! Deelname is geheel gratis! We vragen alleen een paar uur van je eigen tijd, voor pizza wordt gezorgd. Voor elke deelnemer die meedoet aan de Mapathon doneert Topcon bovendien 25 euro aan het goede doel Missing Maps Rode Kruis.
Kom je ook? Meld je HIER aan.

Wat? Mapathon Missing Maps – Rode Kruis (zie ook www.missingmaps.org)
Wanneer? Maandag 18 juni
Tijd? 17.00 uur – 19.30 uur (inloop vanaf 16.30 uur) inclusief gezamenlijk pizza eten
Waar? Topcon Positioning Netherlands, de Kronkels 14, 3752 LM Bunschoten