‘De TKD is bijna klaar voor de TKD’

De organisatie van de TKD is bijna klaar voor de TKD. ‘De opbouw van het terrein is begonnen’, vertelt mede organisator Paul Uilenbroek van de TKD. Van een zandplak een gehele draaiende demonstratiebeurs te maken is geen appeltje eitje, maar er zijn al tientallen werklieden bezig met de opbouw van het TKD terrein. Net zoals in 2014 en 2016, vindt deze grootste demonstratiebeurs van West-Europa voor grondverzet- en sloopmaterieel plaats op de Nobelhorst bij Almere. Over een kleine drie weken gaat de 27eeditie van de TKD van start. De TKD verwacht ongeveer 200 exposanten die hun nieuwste materieel en andere producten zullen presenteren én demonstreren.

Met ongeveer 200 exposanten, een buitenterrein van 10 ha voor actieve demonstraties van materieel en diensten maken de TKD tot een unieke buitenbeurs. Voor de vrachtauto’s en dumpers is een aparte demobaan aangelegd, zodat de exposanten hun materieel en diensten kunnen laten zien aan de geïnteresseerden in de branche. Meer informatie over welke exposanten op de TKD staan kunt u vinden op www.tkd.nl.

Duurzaamheid
Dit jaar staat de TKD geheel in teken van het thema ‘duurzaamheid’. “Daar waar kan draaien de machines en dat maakt het evenement zeer bijzonder en niet alleen maar een statische show”, aldus Arjan van den Oord, voorzitter van de organisatie van de TKD.

Om de duurzame machines, producten of middelen uit te lichten wordt er een duurzaamheidstour georganiseerd. De duurzaamheidstour houdt in dat bezoekers van de TKD door middel van een uitgestippelde route langs de stands worden geleid die een duurzame machine, product of middel tentoonstellen. Deze duurzaamheidstour wordt gehouden gedurende de hele TKD.

Bezoek de TKD
Wilt u de TKD bezoeken? Bezoekers moeten zich vooraf registreren op www.tkd.nl. Bezoekers onder de 16 jaar krijgen toegang onder begeleiding van een volwassene. De openingstijden die voor de TKD gelden:
Donderdag 31 mei     10.00 uur – 21.00 uur (toegang tot 20.00 uur)
Vrijdag 1 juni             09.00 uur – 18.00 uur (toegang tot 17.00 uur)
Zaterdag 2 juni          08.00 uur – 16.00 uur (toegang tot 15.00 uur)

Nobelhorst Almere
Ruimte, volop faciliteiten en een zeer goede bereikbaarheid zijn de voordelen van deze locatie. Zeker met de nieuwe ontsluiting direct vanaf de A6. Daarnaast is er parkeerplek voor ruim 15.000 bezoekers. De TKD is te bereiken via de A6, afslag 6 (Almere Buiten-West) en A27, afslag 37 (Almere-Hout). Daarna kunt u de borden TKD volgen. Het terrein is gelegen aan de Kievitsweg (1349 CG) in Almere-Hout. Van den Oord: “Een toplocatie. Al met al trachten we als uitvoeringscommissie een prachtig, groots en veilig evenement neer te zetten voor een gericht publiek die op welke manier te maken hebben met grondverzetmachines. We hebben er zin in!”