TKD 2018: vertrouwd spektakel in Almere

Stadsdorp Nobelhorst in Almere vormt op 31 mei, 1 en 2 juni aanstaande het decor van de 27e editie van de Technische Kontakt Dagen (TKD). De gratis toegankelijke vakbeurs brengt op een buitenterrein van circa 10 hectare zowel grote als kleine spelers op het gebied van grondverzetmachines, recyclingmaterieel en aanverwante specialismen bij elkaar. Voor de TKD 2018 worden zo’n 200 exposanten uit heel Europa verwacht die hun nieuwste materieel en producten aan het publiek zullen presenteren én demonstreren. 

De TKD is uniek in zijn soort. Dat blijkt uit de woorden van Paul Uilenbroek, die als manager van de Stichting TKD het evenement organiseert. “De TKD biedt als enige vakbeurs op dit gebied de duizenden bezoekers de mogelijkheid om de gepresenteerde producten en materieel in de buitenlucht werkend te aanschouwen. Tegelijk is er voor het publiek volop gelegenheid om onder begeleiding van de exposanten de geshowde noviteiten zelf te besturen én te testen. Daartoe is voor vrachtauto’s en dumpers op het terrein zelfs een aparte demobaan ingeruimd. Dat alles maakt de Technische Kontakt Dagen tot een bijzonder en waardevol vakevent dat met geen enkel ander event te vergelijken is. Niet voor niets is ‘Altijd in beweging’ ons thema. Zien, ervaren en beleven: het is de TKD in een notendop.” 

TKD 2018

Kostenneutraal
Het unieke speelveld is niet het enige kenmerkende aspect van de beurs die alweer voor de derde achtereenvolgende keer Almere aandoet. “De TKD staat niet alleen voor dynamiek, ook ontbreekt een puur commerciële insteek,” aldus Uilenbroek. “De beurs wordt door BMWT, Bouwend Nederland vakgroep Grondwerk en Cumela geheel kostenneutraal georganiseerd en heeft maar één doel: de geïnteresseerden uit de markt compleet informeren over de producten en het materieel binnen hun vakgebied. Daar spelen we tijdens dit evenement nauwgezet op in. Zo brengen we de op innovatie en duurzaamheid geënte ontwikkelingen in kaart, bijvoorbeeld in de vorm van energiezuinige en hybride motoren. Een onderwerp dat ook tijdens het speciale symposium volop aandacht krijgt. Maar het belangrijkste is en blijft de beleving. Je kunt hier binnen een uur in een schitterende ambiance verschillende gelijkwaardige machines testen en ervaren. Zie het als een snel vergelijkend warenonderzoek. Dat kan écht nergens anders.”

Veiligheidsprijs
Tijdens de aankomende TKD staat tevens de uitreiking van de prestigieuze Veiligheidsprijs op het programma. Deze door de BMWT geïnitieerde beloning wordt uitgereikt aan bedrijven die zich tijdens het bedienen van materieel duidelijk onderscheiden op het gebied van veiligheid. “Vakbroeders die menen hiervoor in aanmerking te komen, kunnen zich bij ons aanmelden,” zegt Uilenbroek. “Vervolgens zal een aantal deskundigen een oordeel vellen en de winnaars selecteren.”   

TKD 2018


Over de Stichting TKD
De Stichting TKD is in 2000 opgericht als een juridische basis voor het samenwerkingsverband van NVWB Grondwerk (activiteiten voortgezet in Bouwend Nederland als Vakgroep Grondwerk) en BMWT. De stichting heeft als doel om zonder winstoogmerk communicatie-instrumenten te ontwikkelen rondom het aankoopproces van kapitaalgoederen in een B2B-markt. Dit gebeurt onder meer middels de organisatie van GWW- en ander bouwmaterieelgerelateerde demonstraties en beurzen. De TKD is er hier één van.

Tekst | Chris Elbers   Beeld | TKD