Roadshow levert nieuwe ‘wegwerkers’ op

Met 23 vacatures boven op de 175 medewerkers maakt de Vermeulen Groep een enorme groeispurt door. Het in onderhoud van de openbare ruimte gespecialiseerde bedrijf, met Rijkswaterstaat als grootste opdrachtgever, had een flinke wervingsuitdaging. “We vissen in onze branche allemaal in dezelfde vijver,” zegt directeur Zwiep Vermeulen. “Maar we merkten ook dat er veel onbekendheid is over wat wij precies doen. We zijn een veelzijdig bedrijf dat zich bezighoudt met onderhoud in allerlei vormen, op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze. Dat wilden we laten zien, zodat mensen een bewuste keuze kunnen maken om voor ons te werken.”

Vermeulen besloot een open dag met een roadshow (een colonne van rijdend materieel) te organiseren. Via social media, berichten in de lokale kranten en uitnodigingen aan scholen werd het evenement onder de aandacht gebracht. Ruim 500 bezoekers kwamen naar het bedrijfsterrein van de Vermeulen Groep in Hazerswoude-Dorp. Zij zagen onder meer een demonstratie van het inspecteren en veiligstellen van de weg met een inspectiewagen, het plaatsen van een tijdelijke vangrail, versnipperen van bomen, het maaien van gras met  indrukwekkende machines, reparatie aan de openbare verlichting en het aanbrengen van belijningen. Ook de wagens voor gladheidsbestrijding kwamen langs. “Die waren nog warm van de avond daarvoor,” lacht Vermeulen. Het was met een gevoelstemperatuur van -15 graden Celsius namelijk één van de koudste dagen van het jaar. Na afloop van de roadshow konden de bezoekers de stands van de verschillende divisies (Infra, Asfalteren, Groen, Geleiderail, Markeringen, Verkeerstechniek, Incident Management, Elektra & Mechanica en de Zoutbank) bezoeken. Hier kregen ze extra tekst en uitleg over de verschillende werkzaamheden en de beschikbare vacatures.

Vermeulen Groep

De Vermeulen Groep kijkt terug op een zeer geslaagde dag. “De opkomst was boven verwachting, zeker gezien de ijzige kou. Het concrete resultaat is dat zeventig mensen een aanmeldingsformulier hebben ingevuld. Daarvan gaan we er ongeveer 35 uitnodigen. Ons doel hebben we dus zeker bereikt.” 

Aan de plannen van volgend jaar wordt alweer gewerkt. Het bedrijf viert dan namelijk haar 45-jarig bestaan.  

Tekst | Margot Visser  Beeld | Vermeulen Groep