Oppervlakbehandeling geschikt voor duurzaam asfalt onderhoud

Maatschappelijke thema’s, zoals CO2 reductie, circulaire economie en het zoeken naar de meest economische oplossingen, inspireren ons om anders te kijken naar asfaltonderhoud. Dit leidt ertoe dat we steeds nieuwe technieken ontwikkelen. Maar ook dat we technieken, die zich sinds jaar en dag bewezen hebben, eens onder de loep nemen.

Bitumineuze bindmiddelen
De oppervlakbehandeling (slijtlaag) is zo’n techniek. Esha Infra Solutions levert voor diverse oppervlakbehandelingen hoogwaardige bitumineuze bindmiddelen als Eshalite Labiel C en Eshalite EM. Oppervlakbehandelingen worden al decennialang succesvol toegepast voor het, op relatief goedkope wijze, onderhouden van asfaltverhardingen. En met de huidige gedegen kennis en kunde kan een slijtlaag uitstekend binnen actuele thema’s worden toegepast.

 

 

 

Gunstig milieuprofiel
Wegbeheerders waarderen onderhoudssystemen steeds meer op Milieu Kosten Indicator-waarde (MKI-waarde) en CO2 reductie. De oppervlakbehandelingen van Esha komen zeer gunstig uit de berekeningen van de geldende MKI rekenmodellen. Naast jarenlange conservering van asfalt, maakt dit de oppervlakbehandelingen van Esha tot een duurzame onderhoudsoplossing voor wegen.

We tonen het milieuvoordeel ten opzichte van traditionele deklagen graag aan met een MKI berekening. Daarin is het totale milieuprofiel van een oppervlakbehandeling, inclusief CO2 reductie.

 

 

 

Nog meer voordelen van een oppervlakbehandeling:

  • Zeer korte uitvoeringsduur, dus geringe verkeershinder
  • Uitvoering mogelijk in diverse kleurstellingen, voor een fraai wegdek en het accentueren van weggedeelten.