Nieuw brugdek Noorderbrug Maastricht succesvol ingeschoven

Van zondagmiddag 13 augustus tot en met dinsdagmorgen 15 augustus vond in Maastricht een uitzonderlijke technische operatie plaats. De bestaande Noorderbrug in Maastricht is in die periode aangesloten op een nieuwe aanlanding. Strukton heeft in deze periode een brugdeel – 180 meter lang en 10.000 ton zwaar – inclusief pijlers over een afstand van 21,5 meter naar zijn definitieve locatie geschoven. Download hier de timelapse-film.

7---inschuifoperatie---fotograaf-Fred-Berghmans

De komende dagen worden afrondende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het verbinden van de nieuwe met de bestaande brugdelen, het aanbrengen van geleiderails, plaatsen van verlichting en aanbrengen van asfalt en belijning. Tot slot vindt een inspectie plaats, waarna de brug op maandag 21 augustus om 06.00 uur wordt opengesteld voor het autoverkeer.

5---inschuifoperatie---fotograaf-Aron-Nijs

Achtergrondinformatie
Project Noorderbrugtracé Maastricht

De nieuwe Koning Willem-Alexandertunnel verbetert de verkeersdoorstroming in noord-zuid richting in Maastricht. Het project Noorderbrugtracé sluit hier op aan en zorgt voor een betere doorstroming van het Maaskruisende verkeer aan de noordkant van de stad.

Het project Noorderbrugtracé wordt gerealiseerd door Strukton Civiel Projecten B.V. Opdrachtgever voor het plan is Belvédère Wijkontwikkelingsmaatschappij B.V.

Meer informatie? Kijk op www.noorderbrug-maastricht.nl.

Beeld: Aron Nijs & Fred Berghmans