Maak een snelle start met telematica oplossingen van TelliQ

“De vergelijking met formule 1 autoracen is best logisch, zegt Rudi Roth als CEO van TelliQ BV over de bedrijfsbanner die speciaal voor Intermat is gemaakt, “de beste rijder start immers op pole position. En dat willen we onze klanten dus ook bieden: ze op voorsprong zetten door ze snel en efficiënt te helpen met passende telematica oplossingen.”

Die klanten zijn ondernemers voor wie voertuigen, machines en gereedschappen essentieel zijn. Tijdens materieelvakbeurs Intermat in Parijs (23-28 april) wil TelliQ ze graag in een passende ambiance ontvangen. Op stand C160 in hal 5A staat dan ook een racebaan en bezoekers worden uitgenodigd om zelf te ervaren, wat het voordeel is om op pole position te staan.

Zweedse kwaliteit
TelliQ is een van oorsprong Zweedse leverancier van geavanceerde telematicasystemen. De groeiende klantenkring maakt het aantrekkelijk om een Benelux-vestiging te openen, om niet alleen fysiek maar ook qua cultuur en taal directer op de lokale marktpartijen aan te sluiten. De geavanceerde telematicasystemen (hard- en software) worden ingezet bij drie productgroepen: Smart City (o.a. straatverlichting); Connected Cars (fleetmanagement) en OEM en M2M (Original Equipment Manufacturer en Machine to Machine). Deze laatste behelst het ondersteunen van fleetowners bij het beheren en onderhouden van grote en complexe machineparken. Die willen in real time weten wat er op lokatie gebeurt met hun machines en zonodig direct kunnen ingrijpen. De TelliQ wijze van op afstand uitlezen van allerhande machinedata is in dat opzicht een high end benadering, die duidelijk verder gaat dan een simpele track en trace oplossing om diefstal te voorkomen.

Niet merkafhankelijk
TelliQ heeft als sterk punt, dat het volledig merkonafhankelijke oplossingen kan aanbieden. Fleetowners met een mixed fleet stellen dat zeer op prijs en de systemen zijn wereldwijd inzetbaar. Bij de implementatie wordt gewerkt met een stappenplan: 1. Snel data kunnen uitlezen voor het backoffice (connectiviteit, hardware, ERP, Bussiness intelligence software); 2. Na de testfase verfijningen aanbrengen; 3. Het systeem breed implementeren.

Het backoffice werkt op basis van een webportal en de gegenereerde rapporten zijn naar Excel en in PDF formaat te exporteren voor verdere verspreiding. Speciaal voor systeemintegratie is een REST interface beschikbaar. TelliQ kan afhankelijk van de gebruikerswensen kiezen uit een brede selectie van gebruiksklare M2M & IoT-hardware (IoT = Internet of Things), variërend van een eenvoudige multifunctionele tracker zoals de TQ12, tot een geavanceerde unit zoals de TQ277, die geschikt is voor complexe CAN-bus integraties en zware omgevingscondities.

Maatwerk
Het gaat dus om maatwerk, waarbij de modulaire structuur, het enkelvoudige aanspreekpunt, de helpdesk en de aanwezige expertise garanderen, dat voor iedere klant een passende oplossing is te bouwen. Dat blijkt goed uit te pakken. Inmiddels hebben wereldwijd ruim 2000 bedrijven, van Atlas Copco, Hencon en Saab tot lokale vakmensen, een constant overzicht en controle over hun voertuigen, machines en gereedschappen. Daardoor kunnen ze hun bedrijfsmiddelen efficiënter inzetten, kosten verlagen, tijd besparen en de winstgevendheid verhogen.

Uptime waarborgen
Tijdens Intermat laat TelliQ zien wat een geavanceerd telematicasysteem in de dagelijkse praktijk aan voordelen biedt. Zo kunnen vlootbeheerders tijdig onderhoud aan machines inplannen en zorgen dat de benodigde onderdelen op voorraad zijn, zodat de uptime blijft gewaarborgd. Ook remote trouble shooting hoort daarbij, waardoor preventief is in te grijpen als problemen dreigen te ontstaan. Vaak weet het backoffice eerder dan de machinist dat actie is vereist.

Niet alleen de backoffice met z’n webportal ziet overigens de voordelen, ook de gebruiker van de machine ervaart al snel het nut van een goed werkend telematicasysteem. Zo kan de gebruiker via een appje op zijn mobiel werkorders ontvangen, de urenregistratie eenvoudig bijhouden en laten aftekenen door de klant.De aanpak van TelliQ sluit tot slot goed aan bij‘Het nieuwe draaien’, waarin brandstofbesparing en CO2 –reductie centraal staan.

Nieuwsgierig geworden? Aarzel dan niet om tijdens Intermat een bezoek te brengen aan stand 5A C160. Aanmelden kan hier.