Innovatieve kunststof walbeschoeiing

KLP® RapidRetain, het nieuwste walbeschoeiingssysteem van Lankhorst uit gerecycled kunststof, is inmiddels succesvol geïnstalleerd op diverse locaties in Nederland. De lichtgewicht beschoeiingspanelen zijn zo ontworpen dat ze makkelijk hanteerbaar zijn en een ijzersterke onderlinge koppeling hebben. Hierdoor kan dit innovatieve beschoeiingssysteem sneller geplaatst worden dan andere verkrijgbare licht-constructiesystemen. Het KLP® RapidRetain Systeem is onderhoudsvrij en heeft een minimale technische levensduur van vijftig jaar.

Het KLP® RapidRetain Systeem bestaat uit beschoeiingspanelen en combi-palen. Met name de ijzersterke koppeling van de panelen is uniek, waardoor het niet nodig is om de palen exact op het verbindingspunt te plaatsen. Dit levert een aanzienlijke tijd- en kostenbesparing op, omdat eerst de palen en vervolgens de panelen in één gang geplaatst kunnen worden. Het paneel heeft een optimale lengte van 2,1 meter en is licht in gewicht. Hierdoor is het goed te hanteren en efficiënt te plaatsen. Door de hoge stijfheid van de panelen kan de beschoeiing met behulp van een graafmachine de grond ingedrukt worden. De palen kunnen tot 100 centimeter hart-op-hart geplaatst worden.

Lakhorst KLP®-RapidRetain

Juist op het scheidingsvlak van water en lucht, waar alle houtsoorten het meest gevoelig zijn voor rot, is gerecycled kunststof van KLP® een uitstekende keuze. Het rot en splintert niet, is onderhoudsvrij en heeft een minimale technische levensduur van vijftig jaar. Door gebruik te maken van gerecycled kunststof vinden afvalstromen, zoals flessendoppen en landbouwfolie, een nieuw en langdurig leven; in dit geval als duurzaam beschoeiingssysteem.

Kunststof walbeschoeiingssysteem

De productie en ontwikkeling van deze nieuwe beschoeiing vindt plaats in Sneek, op exact dezelfde locatie waar Nicolaas Jurjan Lankhorst in 1803 Lankhorst Touwfabrieken oprichtte. KLP® RapidRetain is speciaal bedoeld voor lichtere constructies. Lankhorst Recycling Products biedt daarnaast ook oplossingen voor zwaardere constructies, zoals de KLP® Combi-Damwand en de KLP® Glasvezelversterkte Damwand. Kijk voor meer informatie en andere KLP®-producten op www.klp.nl.

Tekst en beeld: Lankhorst Recycling Products


U kunt Lankhorst Recycling Products dit jaar nog bezoeken op de volgende beurzen

Dag van de Openbare Ruimte, 27 & 28 september, Jaarbeurs Utrecht: stand 3.2.52   Water in de Openbare Ruimte, 9 november, Expo Houten: stand 2.013