FARO® Design ScanArm® 2.5C brengt kleur in 3D-scannen

Functies voor scannen in kleur met hoge resolutie voor professionals in 3D-design

FARO® (NASDAQ: FARO),  de wereldwijd de grootste leverancier van 3Dmeettechniek-en imagingoplossingen voor productdesign, introduceert de eerste armgebaseerde oplossing met een functie voor 3D-kleurenscans met hoge resolutie. Deze spannende introductie omvat standaard een baanbrekende nieuwe functie voor 3D-scannen in vier kleuren in de nieuwe FARO Design ScanArm® 2.5C (DSA 2.5C) ) (https://www.faro.com/nl-nl/producten/factory-metrology/faro-scanarm/.

 De Design ScanArm 2.5C is compatibel met het FARO 8-assige FaroArm® systeem,  dat het armbereik effectief verdubbelt en het gebruiksgemak aanzienlijk verbetert, en is specifiek ontworpen voor het aangaan van ontwerpuitdagingen binnen een groot aantal branches als computergraphics, industriële machines, autoindustrie en technische diensten. Een 3D-weergave in kleur vormt de perfecte basis voor productvisualisatie en speciale effecten.
U kunt een live web demonstratie aanvragen op https://www.faro.com/nl-nl/about-faro/contact/vraag-eendemonstratie-aan.

Dankzij deze  innovatieve sprong voorwaarts kunnen onderdelen en objecten net zo levendig worden gereconstrueerd en gevisualiseerd als ze in werkelijkheid zijn. Met de realistische weergavefunctie kunnen ontwerpprofessionals niet alleen met nog meer vertrouwen werken, maar tengevolge hiervan ook belangrijke projecten sneller voltooien. Ook een snellere eind-tot-eind projectcyclustijd wordt ondersteund en verbeterd door de snelle scanfunctie in kleur van maximaal 240.000 punten per seconde. Consistent met de inzet van FARO voor het optimaliseren van gebruiksgemak door geavanceerde ergonomie, is de Design ScanArm 2.5C, net als zijn voorganger de Design ScanArm 2.0, verkrijgbaar met drie zeer wendbare armlengtes – 2,5 m, 3,5 m en 4,0 m. Hiermee kunnen eindgebruikers de optie kiezen die optimaal bij de specifieke ontwerpdoelen voor hun projecten past. Bovendien zorgen hot swappable accu’s ervoor dat de gebruiker de scan naar het project kan brengen, in plaats van het project naar de scan.

Faro

Meer efficiency met 3D-kleur
De DSA 2.5C overtreft de basisverwachtingen van potentiële gebruikers, die FARO tijdens een uitgebreid productontwikkelingsproces heeft opgetekend. Niet alleen zorgen de levendigheid en scherpte voor een perfecte weergave van de kleur van het echte object, maar kunnen nu fijnere details, inclusief textuur en zelfs tekst, duidelijk worden geëxtraheerd voor productvisualisatie, computergraphics of identificatie van belangrijke functies tijdens de processen voor productontwerp of reverse engineering. Ten slotte kan er een grotere effectiviteit worden gerealiseerd omdat alle kleuren in één enkele scan kunnen worden vastgelegd, waardoor het niet nodig is om foto’s te nemen of textuur toe te passen tijdens de nabewerking van de scan. “FARO blijft laserscherp gericht op het optimaliseren van de productiviteit van ontwerpprofessionals,” verklaardeThorsten Brecht, Senior Director Product Design. “Door de integratie van uitzonderlijk hoogwaardige kleuren in het ontwerpproces hebben we een optimale 3D-realiteitservaring gecreëerd waarmee gebruikers meer informatie kunnen vastleggen, met een levensechte detailrijkheid en kleur, in minder tijd dan ooit tevoren. De DesignArm 2.5C is opnieuw een voorbeeld hoe FARO de grenzen van innovatie verlegt en de uitdaging aangaat om de markt te leiden. “

Bron: faro.com