Engcon introduceert nieuwe sorteergrijper voor minigraafmachines

Engcon, wereldleidende fabrikant van draaikantelstukken, heeft een nieuw type sorteergrijper ontwikkeld, speciaal voor minigraafmachines. De nieuwe sorteergrijper SK02 weegt iets meer dan 100 kg en is vooral geschikt voor kleine graafmachines van 1,5-3 ton. Met deze SK02 breidt Engcon het omvangrijke assortiment uitrustingsstukken verder uit.

De afgelopen jaren heeft Engcon veel tijd en zorg besteedt aan de uitbreiding van het werktuigenassortiment. Daardoor is het nu één van de belangrijkere bedrijven als het gaat om de ontwikkeling en productie van uitrustingsstukken voor graafmachines tot 33 ton.Johan Johansson, constructeur bij Engcon zegt hierover: ‘We hebben de drive om de beste en meest gevraagde uitrustingsstukken aan te kunnen bieden die aan een draaikantelstuk kunnen worden gekoppeld. Onze nieuwe sorteergrijper spreekt dan ook veel klanten aan’.

Er is veel vraag naar deze nieuwe, kleinere grijper onder de klanten van Engcon. Voor de kleinere graafmachines bleek het eerstvolgende model, de SK05, soms te groot. Met een gewicht van slechts 109 kg, een breedte van 400 mm en een maximale grijpkracht van 5,7 kN is de SK02 volledig aangepast voor graafmachines van 1,5-3 ton.

Net als het merendeel van de overige hydraulische uitrustingsstukken van Engcon is het aansluitstuk met schroeven bevestigd. Zo kan de grijper eenvoudig op het type snelwissel van de basismachine worden aangepast. De SK02 heeft een met bouten bevestigde slijtrand, is voorbereid voor graaftanden, en is verkrijgbaar met dichte zijkanten om als graafbak te kunnen worden gebruikt.De SK02 kan nu al worden besteld.