Duits A-merk in betonfrezen heeft nu officiële distributeur in Nederland

Nog maar net gewend aan de merknaam EPIROC, een divisie van Atlas Copco-Holding, ontving Henk Saes, directeur en eigenaar bij SAES International B.V., een uitnodiging om bij EPIROC aan tafel te schuiven. Er was groot nieuws te melden en men wilde graag overleg plegen met hem. “Inderdaad was er belangrijk nieuws te melden”, vertelt Saes. “EPIROC heeft recent het Duitse A-merk in frezen Erkat overgenomen. Ons werd gevraagd om vanuit onze expertise zorg te dragen voor de distributie samen met Erkat. Die kans hebben we niet laten liggen.”

SAES International b.v.
Ook in en onder water de allerbeste prestaties.

Erkat mag als de specialist in betonfrezen gezien worden. “Met Erkat machines kun je betonconstructies wegfrezen, zelfs als deze zijn voorzien van een betonijzeren bewapening, op plaatsen waar je met sloophamers niet mag werken, bijvoorbeeld in binnenstedelijk gebied”, legt Saes uit. “Het zijn topproducten, 100% ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland.”

SAES International b.v.
Als een warm mes door boter gaat deze Erkat frees.

Eigen verhuurvloot in aantocht
Ten tijde van ons gesprek met Saes had deze net de Duitse EPIROC/Erkat delegatie uitgezwaaid. “We hebben een rondje gemaakt langs de belangrijkste contractors, om te laten zien wat we allemaal doen. Men was onder de indruk en ziet de toegevoegde waarde in van ons netwerk. De afspraak die we maakten is dat SAES een verhuurvloot van de grote Erkat machines gaat opzetten. De inzet van deze verhuurvloot zal letterlijk geen grenzen kennen, Erkat zet ons aanvullend in voor de grote serie, als wereldwijd verhurende partij.” Een kolfje naar de hand van Saes, aangezien men de nodige ervaring heeft met het verhuren tot ver over de landsgrenzen. “We hebben onlangs materieel verhuurd aan een offshore project op Curaçao. Een spoedopdracht, waarbij we per vliegtuig de machines en onze technische mensen snel ter plaatse brachten. We leveren niet alleen de hardware, maar ook de knowhow.”

SAES International b.v.
Precisiewerk binnen bebouwd gebied.

Exclusiviteit gewaarborgd
Met het exclusief mogen verdelen van EPIROC zag SAES International b.v. haar positie al versterkt, met Erkat erbij wordt deze echter nog steviger. “Zonder op te willen scheppen, durven wij te stellen dat we dankzij de toevoeging van Erkat aan ons programma de topper zijn als het om de kwaliteit gaat. Erkat blijft gewoon haar eigen naam houden onder EPIROC en wil met ons samenwerken op basis van loyaal partnerschap, waarbij we over en weer gebruik maken van elkaars kracht”, aldus Saes. “Voor onze klanten houdt dit in dat men aanvullend toegang heeft tot de hoogwaardige Erkat machines, onder de vertrouwde condities van SAES. We beschikken momenteel over een park met meer dan 100 sloophamers, tot en met een aantal Epiroc HB 7000 7-tonners en de HB 10000 van 10 ton, voor machines tot 140 ton. Ook Erkat gaan we uit voorraad aanbieden, om snel en efficiënt te kunnen ontzorgen.”

SAES International b.v.
Als men niet beter zou weten, dan zou men denken in een science fiction film beland te zijn. Een imposante opstelling.

Volgens Saes is de verhuurmarkt booming en stappen steeds meer grote contractors over op het inhuren voor specifieke projecten. “Logisch, want wij bieden de aanvullende service hiervoor, men wordt snel geholpen en er hoeft geen enorme investering gedaan te worden. Het SAES-team is het verlengstuk van menig bedrijf in de GWW-sector.” Over de toppers van de A-merken bij SAES valt niet te twisten. “Net zoals Xcentric® Ripper en EPIROC zullen we ook Erkat verdelen met service op locatie”, zegt Saes tot besluit.      

Tekst | Jan Mol  Beeld | Erkat