Texion

Texion Geokunststoffen nv
Admiraal de Boisotstraat 13

2000 Antwerpen
T: 0032 3 210 91 91
F: 0032 3 210 91 92

info@texion.be
www.texion.be

bedrijfsprofiel-linkedin

Texion biedt een volledig gamma geokunststoffen aan voor de wegen- en waterbouw, havenbouw, kustverdediging, ontwatering van slib, afdichting, oeverbescherming van beken, stromen en rivieren, spoorwegbouw, aanleg van vliegvelden, inrichting van afvalstortplaatsen, bouw van keermuren, wapening van grond voor steilbouw, drainage, actieve en passieve bescherming tegen rotsval, wapening van beton.

We organiseren snelle en efficiënte leveringen, ook voor onvoorziene omstandigheden. Bestelt u vandaag, dan leveren we standaardproducten morgen bij u op de werf.

Texion is een kenniscentrum voor de toepassing van geokunststoffen. We leveren niet alleen de nodige producten, we denken ook actief met u mee over uw ontwerp. We beantwoorden deskundig uw vragen, met een positief effect op de rentabiliteit en kwaliteit van het resultaat.
Onze originele en innovatieve oplossingen staan bekend als projecten met de Texion touch.

Een netwerk van gespecialiseerde partners en leveranciers speelt daarin een belangrijke rol. Elke Texion-partner heeft specifieke kennis en ervaring binnen zijn vakgebied: geweven geotextiel, niet-geweven geotextiel, geocomposiet, geogrid, geotube, geocontainer, geomembraan, bentonietmatten, lekdetectie, geocellen, kunststof wapening, staalvezels, schanskorven, grasplaten.

Texion is een familiebedrijf. Reken op onze persoonlijke service, waarin kwaliteit, flexibiliteit en efficiëntie centraal staan, en vooral ook klantentevredenheid. We krijgen al meer dan 40 jaar het vertrouwen van onze klanten in tal van prestigieuze projecten.

Nieuws gerelateerd aan Texion

geotextiele tubes

Geotextiele tubes

Gebruikmaken van een probleem om een oplossing te bieden of van een probleem een oplossing maken? Geotextiele tubes tonen dat het kan. In dit artikel krijgt u een overzicht van de verschillende toepassingen.

Lees meer »
Geokunststof

Geokunststof prominent aanwezig in hedendaagse havens

Havens zijn knooppunten van zeeroutes en maken intercontinentale handel en transport mogelijk. Een efficiënt transport via waterwegen in het binnenland is een noodzaak. Onze rivieren, stromen en kanalen worden opnieuw benut als ‘de juiste weg’.

Lees meer »

Cubirock® prefab schanskorven

Prefab in de bouw past u toe vanwege een verhoging van efficiëntie en dus verkorting van de bouwtijd. Elementen die in gecontroleerde omstandigheden in een fabriek worden gemaakt, zijn meestal beter van kwaliteit dan deze gemaakt op de bouwplaats. Regen en wind zorgen ervoor dat een bouwplaats snel herschapen wordt in een modderpoel.

Lees meer »

Texion | Polyester Geogrid | Geluidsberm, Zwankendamme

Om de groei van de haven van Zeebrugge mogelijk te maken moderniseert en breidt Infrabel de bestaande vormingsbundel uit van sporen ter hoogte van Zwankendamme. Om de geluidshinder voor omwonenden te beperken wordt een geluidswal gebouwd naast het spoor, nabij de nieuwe spoorwegbrug.

Lees meer »

Alarm-geotextiel

Vervuilde grond mag soms blijven zitten, mits aan typische voorwaarden wordt voldaan. In andere gevallen dient vervuilde grond afgevoerd of ingekapseld in een waterdichting.

Lees meer »

FlexMac-schanskorven: tijdelijke waterkering bij lokale overstromingen

Wanneer storm het land teistert en rivieren buiten hun oevers treden, proberen burgers in nood het opkomende water doorgaans zo goed en zo kwaad mogelijk te weren met behulp van zandzakjes. Het is vechten tegen de bierkaai, want meestal bieden zulke ‘vaderlandertjes’ slechts tijdelijk soelaas. FlexMac-schanskorven vormen echter een prima alternatief.

Lees meer »

Texion | Schanskorven | Noordede, Bredene

Het stroomgebied omvat het grondgebied van Bredene, De Haan (Klemskerke en het grootste gedeelte van Vlissegem), Jabbeke (een klein gedeelte van Stalhille) en Zuienkerke (het noordelijk gedeelte van Houtave). Het stroomgebied van de Noordede staat in open verbinding met het stroomgebied van de Blankenbergse vaart.

Lees meer »
green terramesh

Texion | Green Terramesh | A11

De ophogingen voor de bouw van de A11 autoweg worden gebouwd met steile taluds. Deze zijn niet stabiel uit zichzelf, maar worden gewapend volgens het principe van 'gewapende aarde'. Hiermee wordt bedoeld dat er horizontaal wapeningslagen worden ingebouwd, de grond tussen deze lagen wordt verdicht.

Lees meer »