Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn N.V.

Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn N.V.
Postbus 11756
2502 AT Den Haag
Tel+31 70 515 30 00
Fax+31 70 515 31 00

Organisatie en bestuur
Pels Rijcken behoort tot de top 10 van advocaten- en notarissenkantoren in Nederland. Vanuit het kantoor in Den Haag zetten ruim 300 professionals zich in voor optimale service- en dienstverlening. Tot de 35 partners behoort ook de landsadvocaat.

Organisatie
Pels Rijcken biedt hoogwaardig juridisch maatwerk voor toonaangevende cliënten. Daartoe behoren van oudsher de Staat, provincies en gemeenten. Daarnaast rekent Pels Rijcken ook toezichthouders en grote (inter)nationale ondernemingen tot haar cliënten.

 

 

 

Rechtsgebieden
Passie voor kwaliteit en inhoud, dat is wat ons onderscheidt.

De advocaten en notarissen van Pels Rijcken zien het als een intellectuele uitdaging om voortdurend op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Gezamenlijk maken zij dat Pels Rijcken een bron van inzicht is op tal van rechtsgebieden. Deze expertise benutten zij zowel in de publieke als de private sector.

Specialismen
Juridisch maatwerk vereist specialisatie. De advocaten en notarissen van Pels Rijcken behoren tot de top van hun beroepsgroep in Nederland. Zij zijn dé specialisten op hun respectievelijke vakgebieden. Samen bundelen ze hun kennis tot brede juridische expertise voor hun cliënten

Nieuws gerelateerd aan Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn N.V.

Liesbeth Schippers

Column Liesbeth Schippers | In transitie

Het strand van Isle of Islay, Schotland, augustus dit jaar. Mooier kan haast niet. Maar hoe lang is het er nog? Als we het VN-Klimaatpanel IPCC mogen geloven, zijn er rigoureuze maatregelen nodig om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5° C en te voorkomen dat deze erfgoedrijke kust straks permanent onder water staat.

Lees meer »
Liesbeth Schippers

Klimaatadaptie is een must | Column Liesbeth Schippers

De Bosplaat op Terschelling, 23 juli 2018. Lamsoor in volle bloei, alleen - door de hittegolf - in de verkeerde maand. Klimaatverandering plaatst ons voor een enorme uitdaging. Het Klimaatakkoord van Parijs heeft tot doel de opwarming van de aarde te beperken tot maximaal 1,5° C.

Lees meer »
Backpackcheck

Column: Backpackcheck √

Ligt daar op die tafel alles om de top te kunnen halen? Is er niets over het hoofd gezien, heb je straks alle documenten die nodig zijn om de rechter te overtuigen van de juistheid van het besluit?

Lees meer »
Liesbeth Schippers. Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn NV advocaat, schotland

Liesbeth Schippers | Don’t give up!

Talloze regels waaraan moet worden voldaan, oneindig veel onderzoek, en hoe secuur het projectteam en het bevoegd gezag ook te werk gaan, er kan altijd een steek vallen en dat lijkt dan vaak onoverkomelijk.

Lees meer »
liesbeth schippers

Liesbeth Schippers | LegalRoadMap©

Column | Op 23 maart 2016 vond de 10e Nationale Conferentie Beheer en Onderhoud van Infrastructuur plaats, dit keer met focus op het assetmanagement. Tijdens het plenaire deel mocht ik 25 minuten vertellen over manieren om grip te krijgen op juridische showstoppers.

Lees meer »

Column | Liesbeth Schippers | Tunnel Visie

1 mei 2019 lijkt ver weg, maar dat is het niet voor de provincies en gemeenten die in hun hoedanigheid van tunnelbeheerder in het gelukkige bezit zijn van één of meer oude tunnels. Want die moeten voor die datum gerenoveerd zijn en voldoen aan de wettelijk vastgelegde veiligheidsnorm.

Lees meer »

Column | Liesbeth Schippers | Een kwestie van vertrouwen

Het zal u niet ontgaan zijn, er wordt gewerkt aan een nieuwe wet: de Omgevingswet. Een fundamentele herziening van het omgevingsrecht. De vele wetten die betrekking hebben op de fysieke leefomgeving, waaronder de Wro en de Wabo, worden vervangen door één integrale regeling.

Lees meer »

Column | Liesbeth Schippers | ’s Nachts, ijs op de tent

Dit jaar in Wyoming op vakantie geweest. Op de foto de Wind River Mountains in Dubois. Zeer indrukwekkend. Opvallend is het klimaat. Overdag heet. ’s Nachts, ijs op de tent. Zeer aanzienlijke temperatuurverschillen, maar geen zonnecellen of andere technieken waarmee duurzame energie wordt gewonnen.

Lees meer »