Croonwolter&dros

Schiemond 20-22
3024 EE Rotterdam

Postbus 6073
3002 AB Rotterdam
Nederland

T: +31 88 – 923 33 44
W: www.croonwolterendros.nl

Croonwolter&dros loopt al meer dan 140 jaar voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Ook in deze tijd, waarin de rol van techniek steeds belangrijker wordt, zijn wij een aanjager van nieuwe technologische ontwikkelingen. We hebben de kennis, de ervaring en het vakmanschap om intelligente systemen en integrale, duurzame oplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren, te beheren en te onderhouden.

Vanuit het motto ‘Intelligentie door Technologie’ draagt Croonwolter&dros met intelligente technologische elektrotechnische-, werktuigbouwkundige- en automatisering en informatiseringsoplossingen bij aan het duurzaam presteren van haar klanten. Met deze intelligente, zelfdenkende en -lerende systemen worden processen in of van objecten zoals schepen, tunnels, gebouwen en fabrieken efficiënter en effectiever.

Croonwolter&dros komt voort uit de fusie van Croon en Wolter & Dros. Croon was gespecialiseerd in elektrotechniek en automatisering. Wolter & Dros was gespecialiseerd in werktuigbouwkunde en meet- en regeltechniek. Met een rijke historie van 140 jaar Croon en 141 jaar Wolter & Dros zijn de ondernemingen samen goed voor meer dan 280 jaar ervaring in de techniek en opereren nu onder de merknaam Croonwolter&dros.

Met een omzet van 550 miljoen en 3.000 medewerkers is Croonwolter&dros het grootste in elektrotechniek, werktuigbouwkunde, automatisering en informatisering gespecialiseerde bedrijf van Nederland. Croonwolter&dros is actief in de volgende markten: Utiliteitsbouw, Industrie, Infra en Marine & Offshore en heeft vestigingen in heel Nederland.

Croonwolter&dros is onderdeel van TBI.

Nieuws gerelateerd aan Croonwolter&dros

Westerscheldetunnel

Westerscheldetunnel gaat nieuwe normen stellen

In 2003 werd de Westerscheldetunnel tus-sen Ellewoutsdijk en Terneuzen in gebruik genomen. Sindsdien is de tunnel de vaste verbinding tussen Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Beveland. Het tunnelproject viel toen op door de vele veiligheidsvoorzieningen en -installaties in het ontwerp.

Lees meer »
Uitbreiding Sluis Eefde

Financial Close Uitbreiding Sluis Eefde bereikt

De financiering voor de in november 2016 door Rijkswaterstaat toegekende opdracht voor de uitbreiding van de sluis bij Eefde aan het consortium Lock to Twente (“Sluis naar Twente”) werd op 9 februari 2017 afgerond (Financial Close). De totale financiering van het project bedraagt ongeveer 60 miljoen euro.

Lees meer »
Westerscheldetunnel

Westerscheldetunnel: Innovatie tijdens renovatie

Met 6,6 kilometer is de Westerscheldetunnel de langste verkeerstunnel van Nederland. De tunnel werd in 2003 geopend. Inmiddels zijn de Verkeers- en Tunnel Technische Installaties (VTTI) toe aan grootschalige renovatie. De voorbereidingen zijn in volle gang. Croonwolter&dros, Mobilis en BAM slaan hiervoor de handen ineen.

Lees meer »

Fusie Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros

Bedrijfspresentatie | De TBI-ondernemingen Croon Elektrotechniek, gespecialiseerd in elektrotechniek en automatisering, en technisch specialist in de werktuigbouw Wolter & Dros gaan sinds 19 april 2016 gezamenlijk verder als Croonwolter&dros.

Lees meer »