De basis voor alles is het fundament waarop we bouwen

Editie 2 van Grond/Weg/Waterbouw staat onder meer in het teken van funderingstechniek. In onze special leest u er alles over, van paalsystemen tot prefab fundament. De expertise die ons kikkerlandje in huis heeft is enorm. Kennis die niet over één nacht ijs is gegaan, maar die een lange historie kent. Niet voor niets wordt er van ver over de grens naar ons gekeken, als het aankomt op rotsvast bouwen.

Wat treft u verder aan in de komende editie? Een special over binnenstedelijk interieur: nieuwe tijden vragen om innovatieve oplossingen voor veiligheid, infrastructuur en recreatieve mogelijkheden voor steden. Verlichtingsplannen van nu zijn anders dan die van 10 jaar geleden. Naast het veiligheidsverhogende aspect van verlichting, speelt duurzaamheid een belangrijke rol. En dat bankje waar u op zit? Dat staat niet voor niets op de plaats waar u het aantreft, maar is een logisch gevolg van een planning met visie.

In een special over riolering en water in de komende editie gaan we dieper in op de aanleg van rioleringssystemen en waterleidingen. Doordat er steeds meer capaciteit verlangd wordt van riolering, is niet alleen de toepassing van moderne, technische materialen een must, maar speelt de rioleringsinfrastructuur een net zo belangrijke rol. Gezien het feit dat de zuiveringskosten van water steeds hoger worden en het steeds lastiger wordt om van vuil water weer schoon water te maken, zal ook hier innovatie de reddende factor zijn.

Wie werkzaam is in de rioleringssector, mag natuurlijk de Riolerings Vakdagen niet missen. Grond/Weg/Waterbouw informeert u daar graag over in de komende editie.

Tevens in het komende nummer: Personeel en Opleiding. Hoe krijgen we de jeugd weer enthousiast voor banen in de GWW-sector? De economie zit in de lift, onze sector profiteert daar elke dag van. Opleidingen spelen hierop in en staan te trappelen om “vers bloed” af te leveren, nu alleen nog de opleidingen vol krijgen.

Als we het over beurzen hebben: De Technische Kontaktdagen 2018 komen eraan, van 31 mei tot en met 2 juni. Deze unieke beurs brengt grote en kleine spelers op het gebied van grondverzet-, recyclingmaterieel en aanverwante specialismen bij elkaar op een buitenterrein van maar liefst 10 ha, voor actieve demonstraties van materieel en diensten. Een unieke belevenis voor iedereen met een hart voor grond-, weg- en waterbouw!

Heeft u een project, dienst of innovatie, passend bij de thema’s die hierboven beschreven staan en wilt u dit graag uitlichten in editie 2 van Grond/Weg/Waterbouw, dan is dit een uitgelezen kans.

Grond/Weg/Waterbouw

Tekst: Jan Mol